مهاجرت به کانادا فرصتی مناسب برای آغاز زندگی جدید در یکی از کشورهای پیشرفته است. روشهای مهاجرت شامل برنامه Express Entry، برنامههای استانی، و برنامههای کارفرمایی است که برای جذب افراد با مهارتهای مختلف طراحی شدهاند.
شرایط عمومی شامل داشتن مدرک زبان معتبر، تحصیلات مناسب و تجربه کاری مرتبط است. هزینههای مهاجرت به کانادا شامل هزینههای اپلیکیشن، ارزیابی مدارک، و هزینههای سفر میشود. با بررسی دقیق روشها، شرایط و هزینهها، میتوانید بهترین مسیر را برای مهاجرت به کانادا انتخاب کنید.
مهاجرت به کانادا
کانادا یکی از کشورهای پیشرفته در قاره آمریکا است که گرچه “در حال توسعه” محسوب میشود اما از نظر امکانات، فرهنگ و شرایط زندگی ، چیزی از پیشرفتهترین کشورهای دنیا کم ندارد. این کشور تقریباً نوپا بوده و جمعیت بومی زیادی ندارد. تقریباً بیش از یک سوم کل جمعیت این کشور را مهاجران خارجی نسل اول تشکیل میدهند.
کانادا به واسطه سیاستهای مهاجرپذیری خوب خود توانسته استفاده بسیاری از منابع نیروی کار خارجی ببرد و توسعه زیادی پیدا کند. از این رو آغوش این کشور همواره برای مهاجرانی که سرمایه، دانش، مهارت و حتی پتانسیل کار دارند باز است.
کانادا وسعت بسیار زیادی داشته و توانسته جامعهای امن و آرام برای ساکنین خود فراهم کند. اجتماعی که اغلب در ثبات اقتصادی به سر برده و وضعیت مناسبی دارد. پس طبیعی است خیلی از متقاضیان مهاجرت، در وهله اول کانادا را به عنوان مقصد ایدهآل خود انتخاب نمایند.
مزایای مهاجرت به کانادا
مزیتهای زیادی وجود دارد که باعث میشود کانادا نسبت به خیلی از مقاصد مهاجرتی دیگر، برتری قابل توجهی داشته باشد. بسیاری از افراد، زندگی در این کشور را حتی به اروپا و آمریکا هم ترجیح میدهند!
اما کانادا چه مزایایی دارد که اینقدر میان مهاجران محبوب شده؟ در زیر به کلیدیترین آنها اشاره میکنیم:
· مزایای آموزشی
کانادا جزو پنج کشور برتر جهان، از نظر کیفیت سیستم آموزشی است. مدارس دولتی و خصوصی این کشور از کیفیت و امکانات آموزشی بسیار خوبی برخوردار هستند و تعدادی از بهترین دانشگاههای جهان نیز در آن قرار گرفتهاند. کانادا علاوه بر این، برنامههای بورسیه دانشجویی بسیار زیاد و متنوعی دارد. همچنین دولت تحصیل در مدارس دولتی این کشور را برای تمامی افراد زیر 18 سال را رایگان کرده است.
· اخذ اقامت برای اعضای خانواده
چنانچه موفق به دریافت اقامت کانادا شوید، میتوانید برای سایر اعضای خانواده خود، از جمله همسر و فرزندان نیز ویزای این کشور را بگیرید. یکی از شرایط جذاب کانادا این است که فرزندان را تا 22 سالگی تحت تکفل شما به شمار آورده و در صورت گرفتن ویزا، به آنان نیز اقامت میدهد.
همچنین فرزندان بالای 22 سال شما که دارای هرگونه معلولیت جسمی یا ذهنی هستند همراه با شما اقامت دریافت کرده و میتوانند از خدمات درمانی این کشور استفاده کنند.
· اجازه کار
یکی از بزرگترین مزیتهای مهاجرت به کانادا این است که به محض ورود به این کشور با ویزای کاری، تحصیلی یا هر برنامه دیگری، اجازه کار خواهید داشت و میتوانید بر اساس محدودیتهای مشخص شده در ویزای خود، در هفته از 20 ساعت به بالا کار کنید.
خوشبختانه از آنجایی که تعداد مهاجران در این کشور زیاد است، احتمال پیدا کردن یک کار خوب با حقوق مناسب نیز بالاست و کارفرمایان نسبت به مهاجران بیاعتماد نیستند.
· امکان نقل مکان به استانهای دیگر
بعد از اینکه اقامت دائمی کانادا را دریافت کردید، اجازه دارید به هر کدام از استانهای دیگری که مایل هستید نقل مکان کنید. خیلی از افراد اصولاً برای تسهیل روند مهاجرت، ابتدا یک شهر کوچک را انتخاب میکنند و بعد از اینکه به شرایط زندگی در کانادا عادت کردند و اقامت دائمی خود را گرفتند، برای زندگی راهی شهرهای بزرگی همچون تورنتو یا ونکوور میشوند.
· اعتبار طولانی مدت اقامت دائمی
برخلاف خیلی از کشورهای دیگر، کارت اقامت دائمی کانادا حداقل 5 سال اعتبار دارد و برای تمدید آن نیز شرایط پیچیدهای وجود ندارد. بعد از اتمام این مدت باید برای چند لحظه از خاک کانادا خارج شده و دوباره برگردید تا بتوانید اقامت خود را تمدید نمایید. با گرفتن کارت شهروندی کانادا نیز مشکل اقامت دائمی حل شده و مادامالعمر میتوانید در این کشور سکونت کنید.
پس از گذشت 5 سال اقامت دائم در این کشور، میتوانید کارت سیتیزنشیپ کانادا را دریافت کنید.
· زیرساختهای بهداشتی و درمانی مناسب
کانادا در حوزه درمانی یک کشور پیشرفته محسوب میشود. مجموعهای از بهترین پزشکان متخصص در این کشور فعالیت میکنند و مراکز بهداشت و درمان به جدیدترین تجهیزات روز دنیا مجهزند. علاوه بر کیفیت درمان بالا، این کشور اهمیت زیادی به بیمه شهروندان و تضمین سلامت آنان میدهد. با دریافت اقامت این کشور، تحت پوشش بیمه هم قرار خواهید گرفت و میتوانید بسیاری از خدمات درمانی را به صورت رایگان دریافت نمایید.
· آزادی در راهاندازی کسب و کار
افرادی که اقامت دائی این کشور را دریافت میکنند، آزادند در هر کسب و کاری که مایلند سرمایهگذاری کرده و فعالیت خودشان را شروع کنند. کانادا تمامی حقوق شهروندی (به جز حق رأی) را به دارندگان کارت اقامت دائمی این کشور اعطا میکند.
· امنیت بالا
کانادا کشوری است که از نظر امنیت رتبه بسیار خوبی در جوامع جهانی دارد. نرخ جرم و جنایتهای سنگین در این کشور به نسبت پایین است و میتوانید با خیالی آسوده از امنیت و آزادی اجتماعی در این کشور زیست کنید.
· برخورداری از اقتصادی پویا
کانادا دارای ثبات ارزی و اقتصادی پویا است. این مسئله باعث شده تا به یکی از مقاصد مهم برای سرمایهگذاری بینالمللی تبدیل شود. اصولاً با داشتن فعالیت اقتصادی در این کشور، نهتنها میتوانید اقامت دائمی آن را به دست بیاورید، بلکه میتوانید چشمداشتی جدی به کسب سود و درآمد بیشتر هم داشته باشید.
دلیل خیلی از افراد برای مهاجرت به کانادا، فقط خارج شدن از کشور خودشان نیست، بلکه واقعاً با هدف پیشرفت اقتصادی به این کشور نقل مکان میکنند.
· داشتن پاسپورت معتبر
افرادی که پاسپورت کانادا دارند به راحتی میتوانند به آمریکا و کشورهای اروپایی، بدون نیاز به دریافت ویزا سفر کنند. همچنین بعد از گرفتن کارت شهروندی کانادا، میتوانید در صورت تمایل، به مهاجرت مجدد به یک کشور دیگر هم فکر کنید!
· برخورداری از آب و هوای مناسب
کانادا شاخص آلودگی پایینی داشته و پر از جنگلهای سرسبز و بکر است. گرچه آب و هوای برخی از استانهای آن واقعاً میتواند سرد باشد، اما با زندگی در برخی از شهرها مانند ونکوور، میتوانید در آب و هوایی رؤیایی نفس بکشید و از روزهای خود لذت ببرید.
· رواج زبان انگلیسی
کانادا کشوری است که اغلب مردم آن به زبان انگلیسی صحبت میکنند. البته برخی از شهرها هم هستند زبان اصلی آنها فرانسه است اما تقریباً هیچکس را در این کشور پیدا نمیکنید که انگلیسی را کامل متوجه نشود. این موضوع باعث شده تا بدون نیاز به یادگیری یک زبان جدید دیگر، بتوانید به راحتی در این کشور سکونت داشته باشید و با مردم ارتباط بگیرید.
چه راههایی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد؟
همانطور که اشاره شد، کانادا یک کشور مهاجرپذیر است و آغوش بازی برای پذیرش متقاضیان خارجی دارد. از همین رو دولت این کشور، برنامههای مهاجرتی زیادی را راهاندازی کرده تا متقاضیان واجد شرایط، بتوانند تحت یکی از آنها وارد خاک این کشور شده و اقامت دائمی آن را بگیرند.
در زیر به بهترین راههای مهاجرت به کانادا ارائه میکنیم:
مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل
استفاده از برنامههای تحصیلی، یکی از بهترین و سریعترین راههای مهاجرت به کاناداست. متقاضیان هم میتوانند در مقطع دانشآموزشی به کانادا مهاجرت کنند و هم دانشگاهی. هرچند شمار افرادی که از مسیر دانشجویی اقدام میکنند بسیار بیشتر است.
شما میتوانید برای تحصیل در دورههای لیسانس، فوقلیسانس و البته دکترا، از دانشگاههای کانادا پذیرش گرفته و با استفاده از آن، برای اخذ ویزای ورود و اقامت این کشور اقدام کنید.
طبیعتاً برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا علاوه بر نامه پذیرش دانشگاه، به اسناد دیگری همچون مدرک زبان، کارنامه تحصیلی و غیره نیز احتیاج خواهید داشت. یکی از بزرگترین مزیتهای ویزای تحصیلی کانادا در این است که به خاطر تأییدیه دانشگاه، آفیسرهای اداره مهاجرت سختگیری زیادی در پذیرش پروندههای متقاضیان نمیکنند و به راحتی کارت اقامت را صادر مینمایند. صدور این ویزا همچنین مدت زیادی طول نخواهد کشید.
از دیگر مزایای مهاجرت تحصیلی به کانادا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان بهرهمندی از بورسیههای مختلف که میتواند به میزان قابل توجهی هزینههای زندگی دانشجویان را کاهش داده یا حتی به صفر برساند
- امکان اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان دانشجو (به ویژه در مقطع دکترا)
- امکان کار همزمان با تحصیل و کسب درآمد
- برخورداری از شانس بیشتر برای جذب در بازارهای کار رده بالا، پس از فارغالتحصیلی
- شکل دادن به روابط دوستانه در حین تحصیل و عادت کردن به زندگی در یک فرهنگ جدید
مهاجرت کاری به کانادا
ویزای کار کانادا نیز یکی از برنامههای مهاجرتی زودبازده و سریع این کشور است. افرادی که در حوزههای مختلف مهارت دارند، میتوانند با اخذ این ویزا شانس خود را برای استخدام و زندگی در این کشور امتحان نمایند.
برای اخذ ویزای کاری کانادا چند برنامه مهاجرتی مختلف پیش روی شما وجود دارد که عبارتند از:
برنامه اکسپرس اینتری
اکسپرس اینتری یک نظام رتبهبندی متقاضیان مهاجرت کاری به کاناداست که با هدف تسهیل و تسریع این روند توسط دولت مرکزی اجرا شده است.
در این سیستم متقاضی شرایط، مهارتها و تواناییهای خود را به دفتر مهاجرت کانادا اعلام کرده و تقاضای مهاجرت خود را ثبت مینماید. دفتر مهاجرت سپس بر اساس معیارهای تعیین شده توسط سه برنامه زیر، یک امتیاز مشخص برای هر نفر مشخص میکند.
متقاضیانی که امتیاز بالایی دریافت کرده و شرایط مناسبی داشته باشند، میتوانند ویزای کار کانادا را دریافت کرده به مدت 3 سال در این کشور اقامت کنند.
برنامههای مهاجرت کاری زیر مجموعه اکسپرس اینتری عبارتند از:
Federal Skilled Worker (نیروی کار ماهر فدرال)
- در مرحله اول از برنامه نیروی کار ماهر که توسط دولت مرکزی کانادا طرحریزی شده، امکان گرفتن 100 امتیاز وجود دارد که متقاضی باید حداقل 67 امتیاز از آن دریافت کند. پس از آن وارد حوضچه متقاضیان خواهید شد و بر اساس معیارهایی همچون سن، مدرک زبان، میزان تحصیلات، مهارتها سابقه کاری و غیره، از 1200، یک نمره دریافت میکنید.
متقاضیانی که دارای بیشترین نمره باشند توسط دولت کانادا دعوت میشوند تا برای کار کردن به این کشور مهاجرت کنند.
Federal Skilled Trades (تجارت نیروی ماهر فدرال)
- افرادی که دارای 2 سال سابقه کار مداوم طی 5 سال گذشته به صورت حرفهای هستند و به ویژه در حوزه تجارت فعالیت کردهاند، میتوانند تحت پوشش برنامه اسکیلد تریدز کانادا، به این کشور مهاجرت کنند. این روش بیشتر مبتنی بر سابقه کار بوده و سرعت بالایی هم دارد.
Canadian Experience Class (برنامه تجربه کار کانادایی)
- نیروهای ماهری که تجربه کار کردن در کانادا را دارند، میتوانند برای اقامت دائم در این کشور از طریق برنامه “تجربه کار کانادایی” اقدام نمایند. این برنامه مهاجرت کاری به ویژه برای دانشجویانی که در حین تحصیل سابقه کار داشتهاند بسیار مناسب است و تداوم اقامت را حداقل 1 تا 3 سال دیگر تضمین مینماید.
دولت مرکزی کانادا، هر سه این برنامههای مهاجرت کاری را در قالب یک برنامه جامع اکسپرس اینتری جمعآوری کرده است.
مهاجرت کاری از طریق پیشنهاد کار
اگر بتوانید از یک کارفرمای کانادایی جاب آفر یا پیشنهاد کار دریافت کنید، مثل آن است که یک بلیط طلایی برنده شده باشید. افرادی که جاب آفر دارند از مسیر بسیار هموارتری برای مهاجرت به کانادا برخوردار هستند. ضمن اینکه نیازی نیست در مدت اقامت خود دنبال کار بگردند، زیرا میتواند از روز اول بعد از ورود به این کشور، سر کاری که از قبل برای آنان رزرو شده بروند و کسب درآمد کنند.
دفتر مهاجرت کانادا به افرادی که دارای جاب آفر معتبر هستند به سادگی ویزای ورود و اقامت این کشور را اعطا میکند.
مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری
یکی از بهترین و راحتترین روشهایی که برای مهاجرت به کانادا وجود دارد، سرمایهگذاری است. کانادا به عنوان یک کشور در حال توسعه، مملو از فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف صنعت، معدن و تجارت است. همچنین شرایطی اقتصادی و سیاسی این کشور باعث شده تا فرصت سودآوری از سرمایهگذاری در آن نیز بسیار بالا باشد.
شرایط سرمایهگذاری در کانادا به قدری ایدهآل است که خیلی از سرمایهداران ایرانی، نه با هدف مهاجرت، بلکه به قصد تجارت و کسب سود بیشتر در این کشور سرمایهگذاری کردهاند.
شما میتوانید از طریق برنامههای مهاجرت سرمایهگذاری، ویزای اقامت کانادا را به راحتی دریافت کنید. حداقل میزان سرمایه عرف لازم برای این کار نیز بین 50 هزار دلار کانادا (در شهرهای کوچک) تا 100 هزار دلار (در شهرهای بزرگ) است.
حال سؤال اینجاست که برای دریافت ویزای اقامت کانادا، در چه حوزههایی میتوان سرمایه گذاری کرد؟
ثبت شرکت
- رایجترین راه مهاجرت سرمایهگذاری به کانادا، ثبت یک شرکت رسمی در این کشور است. این شرکت میتواند کسب و کاری در هر حوزه که به آن وارد هستید، باشد.شما باید ابتدا بیزینس پلن یا طرح اقتصادی خود را با دفتر مهاجرت کانادا مطرح کرده و تضمینهای لازم (مانند پیش خرید یا اجاره ملک از قبل) را ارائه کنید با این کار به شما ویزای ورود و اجازه کار در کانادا داده میشود و پس از آن حدود 1 تا 2 سال فرصت دارید تا با پرداخت منظم مالیات و کارآفرینی برای شهروندان این کشور، اقامت دائمی بگیرید.
استارتاپ
- استارتاپها یکی از جدیدترین شیوههای سرمایهگذاری و اخذ اقامت دائمی کانادا به شمار میروند. در این روش شما یک طرح نوآورانه و جدید (استارتاپی) ارائه میکنید که توسط حامیان کانادایی روی آن سرمایهگذاری میشود.سپس مجوز ورود به این کشور را دریافت کرده و 2 تا 3 سال فرصت دارید کسب و کار نوپای خود را به سوددهی رسانده و بیزینس پلن خود را عملی کنید. لازم به ذکر است که در این روش، 5 نفر به صورت همزمان میتوانند با هم برای مهاجرت اقدام کرده و برای خود و اعضای خانوادهشان ویزای اقامت در این کشور را دریافت کنند.
خرید بیزنس فعال
- یکی دیگر از راههای سرمایهگذاری در کانادا این است که شما به جای راهاندازی یک کسب و کار از صفر، یک بیزینس یا شرکت فعال را خریداری میکنید. برای اینکه بتوانید ویزای اقامت کاری کانادا را دریافت کنید، باید حداقل 51% از سهام آن شرکت به نام شما باشد.در این حالت شما میتوانید به عنوان کارفرمای جدید مشغول فعالیت شده و چنانچه بتوانید ظرف چند سال آینده، شرکت را سرپا نگه دارید، موفق به دریافت اقامت دائمی این کشور خواهید شد. این برنامه مهاجرتی هم سریع است و هم اجازه همراه بردن سایر اعضای خانواده را به شما میدهد. همچنین در آن، بیشتر از سطح زبان و مدرک تحصیلی و غیره، میزان سرمایه اولیه شماست که اهمیت دارد.
خود اشتغالی
- دولت کانادا برای ورزشکاران و هنرمندان برنامه مهاجرت کاری ویژهای ترتیب دیده، که موسوم به خوداشتغالی است. افرادی که در این دو حوزه فعالیت حرفهای دارند و ظرف 5 سال گذشته، حداقل 5 سال به صورت مداوم فعالیت کردهاند، واجد شرایط دریافت این نوع ویزای کاری هستند.البته افراد، برای شرکت در این برنامه باید بین 30 تا 35 سال سن داشته باشند و از هیچ حمایتی از طرف دولت (بیمه درمانی عمومی و تخفیفهای مالیاتی و غیره) نیز برخوردار نخواهند بود. همچنین امکان اخذ ویزا برای همسر و فرزندان زیر 22 سال نیز وجود دارد.
کار-شرکت
- افرادی که داخل ایران دارای یک شرکت فعال هستند و نیروی کار در اختیار دارند، با تأسیس یک شعبه جدید از کسب و کار خود در کانادا، میتوانند اقامت دائمی این کشور را به دست بیاورند.این روش که زیرمجموعه مهاجرت سرمایهگذاری به شمار میرود، مناسب کسانی است که به بیزینس خود بیشتر از مهاجرت اهمیت میدهند. همچنین امکان ترانسفر نیروهای کلیدی بین دو شعبه ایرانی و کانادایی در این روش وجود دارد.افرادی که قصد دارند از این طریق مهاجرت کنند میتوانند اقامت 7 ساله این کشور را به دست آورده و در این فرصت از طریق یکی از برنامههای اکسپرس اینتری، برای اخذ اقامت دائمی کانادا اقدام نمایند.
نکته: توجه داشته باشید که با خرید ملک، نمیتوانید ویزای سرمایهگذاری کانادا را دریافت کنید. دولت این کشور برای سرمایهگذاریهای منفعل مانند خرید آپارتمان یا زمین ارزشی قائل نیست و با این کار ویزای ورود به شما اعطا نمیکند.
بنابراین اگر به فکر سرمایهگذاری در کانادا و مهاجرت به این کشور هستید، توصیه میکنیم بیشتر کسب و کارها را مد نظر قرار دهید.
مهاجرت به کانادا از طریق ویزای توریستی
در گذشته امکان تبدیل ویزای توریستی کانادا به اقامت دائمی این کشور وجود نداشت.، زیرا شما باید در موعد مقرر به کشور خود بازمیگشتید یا در حین اقامت درخواست ویزای کاری یا تحصیلی خود را به دفتر مهاجرت ارائه مینمودید. اما امروزه ماجرا فرق کرده و قوانین جدید در این حوزه تصویب شدهاند.
حال شما میتوانید ویزای توریستی خود را به یک ویزای کار 3 ساله اسکیل ورکر تبدیل کرده و در این فرصت برای اخذ اقامت دائمی این کشور اقدام نمایید. بنابراین افرادی که دارای بستگانی در کانادا هستند و یا دیگر شرایط لازم برای اخذ ویزای توریستی این کشور را دارند، از شانس خوبی برای مهاجرت کاری به این کشور برخوردار خواهند بود.
اقامت کانادا از طریق برنامههای استانی
کانادا کشوری است که به صورت ایالتی یا به اصطلاح استانی اداره میشود. دولت مرکزی این کشور به هر استان اجازه میدهد تا سالانه نیازهای خود به نیروهای کار مختلف را اعلام کنند، سپس نسبت به تأمین نیروهای مورد نیاز اقدام مینماید.
هر کدام از استانهای کانادا به فراخور نیازهای خود، در حوزههای گوناگونی به نیروی کار ماهر نیاز دارند. این موضوع با جاب آفر یا پیشنهاد کاری متفاوت است، زیرا در برنامه مهاجرت استانی هیچ پیشنهاد شغلی مستقیمی وجود ندارد، بلکه مسئولین هر استان صرفاً به دولت مرکزی اعلام کردهاند که در فلان حوزهها با کمبود نیروی کار مواجه هستند.
دولت مرکزی نیز از طریق اکسپرس اینتری نسبت به جذب متقاضیان مهاجرت کاری واجد شرایط، اقدامات لازم را انجام میدهد تا نیاز هر استان برطرف شود.
چنانچه شرایط لازم را داشته باشید، میتوانید از طریق برنامههای استانی کانادا، ویزا و اقامت دائمی این کشور را دریافت کنید. خوبی این روش در آن است که احتمال کار پیدا کردن در استان مورد نظر زیاد خواهد بود و خیلی سریع میتوانید زندگی جدید خود را آغاز نمایید.
سامانههای دولتی کانادا هر ساله فهرست نیازمندیهای نیروی کار استانی را منتشر میکنند که با نگاه کردن به آنان میتوانید دورنمای خوبی از فرصتهای مهاجرتی پیش روی خود به دست بیاورید. البته این برنامه نیز تحت اکسپرس اینتری تعریف میشود.
مهاجرت به کانادا از طریق اسپانسرشیپ
آنچه که مردم بیشتر با عنوان مهاجرت از طریق دعوتنامه میشناسند، در واقع برنامه مهاجرت اسپانسرشیپ کاناداست. درست مانند جاب آفر یا نامه پذیرش از کانادا، کسی که شهروند این کشور باشد یا کارت اقامت دائمی آن را دریافت نموده باشد، میتواند اسپانسر مهاجرت شما شود.
به این ترتیب فرد کانادایی بر اساس مدارک ارائه شده، تمکن مالی خود را ثابت کرده و تضمین میکند که تا مدتی، وظیفه تأمین مخارج زندگی شما را بر عهده بگیرد. در این فرصت نیز شما خود باید به دنبال کار بگردید یا ویزای خود را به تحصیلی تغییر دهید.
اساساً افرادی که دارای بستگانی در کانادا هستند، میتوانند از این برنامه مهاجرتی استفاده کنند. فرد اسپانسر نیز باید حداقل بالای 18 سال سن داشته، شهروند یا مقیم دائمی کانادا باشد و البته از درآمد کافی برای تکفل مالی شما برخوردار باشد. این روش بیشتر مخصوص بستگان درجه یک (پدر، مادر، پدربزرگ و مادربزرگ) بوده و برای خواهر و برادر و نوه تحت شرایطی خاص امکانپذیر است.
روشهای مهاجرت به کانادا برای افراد خاص
هنرمندان و ورزشکاران جزو افراد خاصی محسوب میشوند که میتوانند از شرایط ویزای خود اشتغالی کانادا بهره ببرند. در بالا به شرایط ویژه مهاجرت این گروه از افراد اشاره کردیم.
مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج
مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج نیز یکی از زیرمجموعههای ویزای اسپانسرشیپ این کشور است. چنانچه شما با یک شهروند کانادایی یا کسی که دارای اقامت دائمی این کشور است ازدواج کنید، میتوانید تحت اسپانسرشیپ وی، ویزای مهاجرت به کانادا را دریافت نمایید.
البته ازدواج شما باید توسط منابع رسمی و قانونی ثبت شده باشد. هرچند فرقی ندارد که خارج از کانادا اتفاق افتاده باشد یا داخل خاک این کشور. شرایط این ویزا دارای بودن طرفین از حداقل 18 سال سن، داشتن تمکن مالی کافی برای اسپانسرشیپ متقاضی مهاجرت و البته برخورداری از کارت شهروندی یا اقامت دائمی این کشور است.
پروسه مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج حدوداً 6 ماه به طول میانجامد و تبدیل کردن آن به اقامت دائمی، 3 سال به طول خواهد انجامید. چنانچه در این مدت طرفین متارکه کنند، ویزای متقاضی باطل شده و دیپورت خواهد شد.
اقامت کانادا از طریق تولد فرزند
تابعیت کانادا بر اساس خون نیست، بلکه مبتنی بر خاک است. به عبارت دیگر، هر کودکی که در خاک کانادا به دنیا بیاید، شهروند این کشور محسوب شده و از روز اول دارای پاسپورت این کشور خواهد شد. از این رو خیلی از افراد برای تضمین آینده فرزندان خود، ویزای توریستی کانادا را دریافت کرده و فرزند خویش را در خاک این کشور به دنیا میآورند تا از همان ابتدا، اقامت دائمی وی را بگیرند.
با این کار، بعدها مسیر مهاجرت والدین نیز هموارتر خواهد شد.
مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی
پناهندگی آخرین سنگر برای مهاجرت به کاناداست، زیرا یک مسیر بیبازگشت است. افرادی که به دلایل مختلفی در کشور مبدأ خود امکان ادامه حیات ندارند و زندگی آنها مورد تهدید و آزار است، میتوانند از طریق کیسهای پناهندگی برای مهاجرت به کانادا اقدام کنند.
اقلیتهای جنسی، سیاسی، مذهبی از جمله کسانی هستند که امکان اخذ پناهندگی کانادا را دارند. البته برای ثبت تقاضای پناهندگی باید خارج از خاک ایران باشید و مدارک خود را به سفارت کانادا تحویل دهید. پروسه بررسی پرونده شما ممکن است چند هفته تا چند ماه به طول بینجامد اما چنانچه پذیرفته نشود، مجبور به بازگشت به کشور خود خواهید بود.
با وجود راههای متنوعی که برای مهاجرت به کانادا وجود دارد، اصولاً پناهنده شدن را توصیه نمیکنیم.
بهترین روش مهاجرت به کانادا
بهترین روش مهاجرت به کانادا وجود ندارد! به عبارت دیگر، این شرایط شماست که بهترین راه مهاجرت به کانادا را مشخص میکند. برای بعضی از افراد مهاجرت تحصیلی ایدهآلترین گزینه است و برای برخی نیز مهاجرت کاری. شما ابتدا باید شرایط فردی، خانوادگی، مالی و غیره خود را بررسی کنید و اهداف خود را مشخص نمایید.
افرادی که مجرد و جوان هستند و میتوانند از پس هزینههای تحصیل و زندگی خود بر بیاید، بهتر است از طریق روشهای مهاجرت تحصیلی اقدام کنند. زیرا هم دولت کانادا آنان را راحتتر پذیرش میکند و هم فرصت مناسبی برای کسب دانش و تجربه زندگی پیدا خواهند کرد.
با این وجود افرادی که نیروی کار ماهر به شمار رفته و دارای همسر و فرزند هستند، بهتر است بیشتر تمرکز خود را روی مهارت کاری و استفاده از مزیتهای برنامه اکسپرس اینتری بگذارند. زیرا با مهاجرت کاری علاوه بر اینکه اجازه اشتغال به کارهای دائمی را خواهند داشت و اقامت دائمی 3 ساله دریافت میکنند، میتوانند همسر و فرزندان زیر 22 سال خود را نیز همراه ببرند.
از طرف دیگر افرادی که پول کافی دارند، بهتر است از طریق برنامههای مهاجرت سرمایهگذاری برای مهاجرت اقدام کنند. راهاندازی یا خرید بیزنس در کانادا و شروع برنامههای استارتاپی دردسر کمتری نسبت به روشهای دیگر دارد و فرصت مناسبی را در اختیار متقاضیان قرار میدهد.
در خصوص روشهای دیگر مهاجرت نیز همین گونه است. شما باید بهترین روش مهاجرت به کانادا را متناسب با شرایط خودتان بسنجید و تعیین کنید.
شرایط مهاجرت به کانادا
توجه داشته باشید که شرایط مهاجرت به کانادا نیز بسته به روش مورد انتخاب شما متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال برای گرفتن پناهندگی کانادا باید مدارکی ارائه کنید که ثابت کند جان و آرامش شما در کشور مبدأ در خطر قرار داشته ، یا برای مهاجرت تحصیلی باید ریزنمرات دانشگاه قبلی را تسلیم نمایید.
شرایط مهاجرت به کانادا در هر روشی با دیگری تفاوت دارد و شما اساساً متناسب با برخورداری یا عدم برخورداری از این شرایط است که باید یکی از این روشهای مهاجرتی را انتخاب کنید.
با این وجود یک سری شرایط عمومی وجود دارد که در تمامی روشهای مهاجرت به کانادا مشترک هستند. به عبارت دیگر، از هر روشی که مایل به مهاجرت به کانادا باشید، باید حداقل از شرایط زیر برخوردار باشید:
- ارائه مدرک زبان (نمره آن بسته به روش مهاجرتی متفاوت است)
- برخورداری از شرایط سنی در هر روش مهاجرتی
- داشتن تمکن مالی کافی (مگر اینکه تحت پوشش بورسیههای کامل قرار بگیرید)
- داشتن دعوتنامه (از طرف دولت یا اسپانسر شخصی مانند افراد، کسب و کارها یا دانشگاهها)
- داشتن سرمایه کافی برای تأمین هزینههای زندگی طی یک سال اول
مراحل مهاجرت به کانادا
مراحل مهاجرت به کانادا نیز درست مانند شرایط، میتواند در روش متفاوت باشد. با این وجود به صورت کلی برای مهاجرت کردن به کانادا باید مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا پس از مشورت با یک وکیل یا مشاور مهاجرتی، با توجه به شرایط خود، بهترین روش مهاجرت را انتخاب نمایید
- تمامی مدارک مورد نیاز را آماده و ترجمه کنید
- در سامانه اداره مهاجرت کانادا یک حساب کاربری بسازید
- به سؤالات مطرح شده پاسخ داده و مدارک خود را آپلود کنید
- هزینههای لازم برای ارزیابی مدارک توسط کارشناسان دفتر مهاجرت کانادا را پرداخت کنید
- در زمان مقرر برای انگشتنگاری و تکمیل مدارک هویتی، به مکان معرفی شده مراجعه کنید
- منتظر بررسی پرونده و اعلام نتیجه توسط سفارت باشید
هزینه مهاجرت به کانادا
یکی از کلیدیترین مسائلی که باید در هنگام تصمیم برای مهاجرت به کانادا به آن توجه کنید، مسئله هزینهها است. توجه داشته باشید که جدای از هزینههای زندگی، خود روند مهاجرت کردن نیز میتواند هزینههایی برای شما به همراه داشته باشد.
طبیعتاً روش مهاجرت شما و امتیازاتی که دریافت میکنید (مانند حمایت اسپانسر یا بورسیه) روی این هزینهها اثرگذار است، با این وجود ضروری است از نظر مالی، آمادگی لازم را داشته باشید.
در زیر با جزئیات، به ذکر هزینه هر کدام از روشهای مهاجرت به کانادا اشاره میکنیم:
- هزینههای مهاجرت تحصیلی به کانادا:
مقطع تحصیلی هزینه (دلار کانادا) دانشآموزی 25,000 تا 30,000 کارشناسی 15,000 تا 20,000 کارشناسی ارشد 18,000 تا 25,000 دکترا 10,000 تا 20,000 - هزینههای مهاجرت کاری به کانادا:
نوع مهاجرت هزینه (دلار کانادا) نیروی کار ماهر 10,000 تا 12,000 اکسپرس انتری 1,400 ویزای کار گروهی 470
مهاجرت سرمایهگذاری- در تمامی برنامهها: 2075 دلار کانادا برای بررسی پرونده خود متقاضی، 1325 دلار برای همسر و 225 دلار برای هر فرزند زیر 22 سال
نکته: توجه داشته باشید که در برنامههای مهاجرت تحصیلی، باید هزینههای شهریه دانشگاه یا مدرسه را نیز در نظر بگیرید. به همین خاطر است که اصولاً هزینه این روش مهاجرتی از باقی راهکارها کمی بالاتر است.
هزینههای زندگی در کانادا
از آنجایی که اجاره آپارتمان یا خانه بخش زیادی از درآمد شهروندان کانادایی را به خود اختصاص میدهد، اصولاً برای محاسبه هزینههای زندگی باید آن را به دو بخش هزینه اجارهبهای مسکن و هزینههای روزمره تقسیمبندی کرد.
طبیعتاً شهر و منطقه مورد سکونت و همچنین ابعاد و تعداد اتاقخوابهای آپارتمان یا واحد ویلایی استیجاری شما، روی قیمت اجارهبهای ماهانه آن اثرگذار است. به همین خاطر اصولاً هزینه اسکان برای جوانان تنهایی که زندگی در یک آپارتمان کوچک برای آنها مقدور است، ارزانتر از خانوادهها خواهد بود.
متوسط اجارهبهای ماهانه یک واحد آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر در کانادا حدود 1400 دلار کاناداست. این در حالی است که همین آپارتمان در حومه شهر ماهانه حدود 1150 دلار کانادا اجارهبها دارد.
همچنین متوسط اجارهبهای یک آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر حدود 2200 دلار کانادا بوده و کرایه همین واحد در حومه نیز حدود 1900 دلار کانادا خواهد بود.
چنانچه قصد خرید ملک در این کشور دارید، باید بدانید متوسط قیمت هر متر مربع آپارتمان در کانادا حدود 5000 دلار (کانادا) است.
نکته: توجه داشته باشید که این قیمتها میانگین بوده و ممکن است بسته به شهر محل سکونت شما، خیلی کمتر یا خیلی بیشتر باشند.
میانگین هزینه زندگی برای هر فرد کانادایی نیز به طور میانگین ماهیانه حدود 3000 دلار کاناداست. البته این مبلغ به سبک زندگی (تعداد دفعاتی که به رستوران میروید، میزان تفریحات و غیره) شما بستگی زیادی دارد. همچنین باید توجه داشته باشید که تعرفههای قیمتی در شهرهای مختلف کانادا ممکن است با یکدیگر تفاوت کنند که این موضوع باعث شده متوسط هزینه زندگی در هر شهر نیز با دیگری فرق داشته باشد.
مدارک لازم برای اقامت در کانادا
طبیعتاً بسته به روش مهاجرتی که انتخاب کردهاید، باید مدارک متفاوتی را به دفتر اداره مهاجرت ارائه نمایید. با این وجود به صورت کلی برای مهاجرت به کانادا باید مدارک زیر را به صورت ترجمه شده در اختیار داشته باشید:
- مدارک هویتی
- مدرک آزمون آیلتس
- رزومه و سوابق کاری
- سوابق و مدارک تحصیلی
- مدارک مربوط به عدم سوء پیشینه
- عکس
- گواهی سلامت پزشکی
- نامه تمکن مالی
- مدارک هویتی افراد وابسته (همسر و فرزندان)
- نامه پذیرش در صورت مهاجرت تحصیلی یا داشتن دعوتنامه از شرکت کانادایی)
- سند اثبات ازدواج یا طلاق
- فرم درخواست ویزا
مدت زمان مهاجرت به کانادا
مدتی زمانی که طول میکشد تا درخواست شما بررسی شده و مورد پذیرش قرار بگیرد، بسته به روش مهاجرتی مورد درخواست شما متفاوت خواهد بود. با فرض اینکه هیچ مشکلی در روند بررسی و تأیید پرونده پیش نیاید، حدود 8 ماه طول میکشد تا ویزای کاری شما صادر شود. این فاصله برای ویزای تحصیلی بین 2 تا 8 ماه است.
این در حالی است که پروسه اخذ ویزای سرمایهگذاری در کانادا میتواند بین 12 تا 24 ماه به طول بینجامد. اما اگر مایل به دریافت ویزای توریستی کانادا باشید، باید حداقل 4 ماه صبر کنید.
وکیل مهاجرت به کانادا
این گزاره کاملاً درست است که کانادا یک کشور مهاجر پذیر بوده و شانس قبولی پرونده در آن بالاست اما با این وجود مهاجرت کردن روند سادهای نیست که بهتنهایی بتوانید از پس آن بر بیایید. گرچه برای شروع کار الزاماً نیاز به یک وکیل مهاجرتی نخواهید داشت اما مطمئن باشید در طول پروسه به چنین متخصصی احتیاج پیدا خواهید کرد.
پس بهتر است از همان ابتدا و قبل از هر اقدامی، یک وکیل مهاجرتی خبره پیدا کنید که بهترین نحو، کارهای مهاجرت شما را پیگیری کند. وی مسئول تنظیم و ارسال مدارک بوده، تمامی رایزنیهای لازم پیش از مهاجرت را انجام داده و به عنوان نماینده شما تمامی امور پیش رو را مدیریت میکند. با داشتن یک وکیل قابل اعتماد، پروسه مهاجرت به کانادا اصولی، ساده و سریع طی میشود.
اگر یک وکیل خوب داشته باشید، کافیست فقط مدارک لازم را تهیه کرده و در فرصت بررسی پرونده، به تقویت زبان و آمادهسازی کارهای خود بپردازید.
مهاجرت به کانادا بهتر است یا آمریکا؟
شرایط آمریکا و کانادا اصولاً با یکدیگر متفاوت است. آمریکا به دلیل حضور کمپانیهای بزرگ در صنایع مختلف پتانسیل در اختیار گذاشتن فرصتهای رشد بیشتری دارد اما این فرصتها شاید برای مهاجران تازهوارد چندان فراهم نباشند.
واقعیت این است که هزینه زندگی در کانادا از آمریکا پایینتر بوده و فرصتهای شغلی بیشتری در اختیار مهاجران قرار دارد. همچنین مبلغ مورد نیاز برای گرفتن ویزای سرمایهگذاری در کانادا بسیار کمتر از آمریکاست. علاوه بر صرفه اقتصادی، اصولاً روند مهاجرت کردن به کانادا هم راحتتر از آمریکاست.
همسر فرد مهاجر در کانادا اجازه کار دارد در حالی که در آمریکا چنین نیست. همچنین دانشجویان میتوانند حداکثر 20 ساعت در داخل یا خارج دانشگاههای کانادایی کار کنند، در حالی که آمریکا فقط اجازه کار در داخل دانشگاه را به دانشجویان مهاجر میدهد.
مهاجرت به کانادا بهتر است یا اروپا
در مقایسه اروپا و کانادا به عنوان مقاصد مهاجرتی نیز بهتر است بدانید که اکثر کشورهای اروپایی چندان مهاجرپذیر نیستند و آغوش بازی برای تازهواردها ندارند. همچنین گرفتن پاسپورت آنها سختتر بوده و جمعیت بیشتری هم دارند. با این وجود کیفیت خدمات درمانی در اروپا اندکی بهتر بوده و سطح علمی دانشگاهها نیز از کانادا بالاتر است.
مهاجرت به کانادا بهتر است یا اتریش
برای اینکه ببینید مهاجرت به کانادا بهتر است یا اتریش، بهتر است به اختلافاتی که در زیر اشاره میکنیم، توجه داشته باشید:
- در مهاجرت دانشجویی، گپ تحصیلی در اتریش اهمیت ندارد در حالی که برای کانادا اینطور نیست
- پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای اتریش تنها یک سال فرجه برای پیدا کردن کار خواهید داشت در حالی که دولت کانادا بعد از اتمام تحصیل 3 سال به شما اجازه اقامت میدهد
- هزینه تحصیل در اتریش میتواند بسیار ارزانتر از کانادا باشد
- در اتریش با گرفتن ویزای کار، متقاضی پس از 6 ماه میتواند همسر و فرزند خود را بیاورد در حالی که کانادا از همان ابتدا، اجازه همراه کردن خانواده را به متقاضی مهاجرت کاری میدهد
- اتریش برای مهاجرت سرمایهگذاری حداقل 200 هزار یورو سرمایه طلب میکند در حالی که این مبلغ در کانادا هیچ کف مشخصی ندارد
مهاجرت به کانادا بهتر است یا انگلستان
اصولاً مهاجرت کردن به انگلیس دردسرهای زیادی دارد و بسیار هزینهبر است. با این وجود برخورداری از برترین دانشگاههای جهان، اقتصادی پویا، درآمد به پوند و زندگی در شهرهای فوقالعادهای همچون لندن، باعث شده تا خیلی از افراد زندگی در انگلستان را به کانادا ترجیح دهند.
با این وجود هزینههای زندگی در کانادا کمتر است، چند دانشگاه بسیار خوب در آن وجود دارد، طبیعت بکری داشته و هزینههای مهاجرت به آن نیز مناسبتر است.
ویژگیهای بهترین موسسه مهاجرتی کانادا
بهترین موسسههای مهاجرتی کانادا باید از چند ویژگی کلیدی برخوردار باشند كه عبارتند از:
- داشتن صداقت
- برخورداری از وکلای خبره و متخصص در زمینه مهاجرت به کانادا
- داشتن سابقه کاری خوب و تعداد زیادی از پروندههای مهاجرتی موفق
- در دسترس بودن و پاسخ به تمامی سؤالات شما
- پیگیری دقیق
جمعبندی
کانادا بیشک یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی در دنیاست. این کشور که منافع زیادی از سیاستهای مهاجرپذیری خود برده، همچنان آغوش بازی برای مهاجران بینالمللی دارد و فرصتها و راههای ورود زیادی را پیش روی متقاضیان قرار میدهد. تفاوتی ندارد که دانشجو، نیروی کاری یا سرمایهگذار باشید، مهاجرت کردن به کانادا برای هر کسی با هر شرایطی ممکن است.
در این مقاله تلاش کردیم تا به صورت جامع به راههای موجود برای مهاجرت به کانادا اشاره کنیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
سوالات متداول درباره مهاجرت به کانادا
- چه روشهایی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد؟
- روشهای مختلفی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که شامل مهاجرت کاری از طریق برنامه اکسپرس انتری، مهاجرت تحصیلی، برنامههای استانی (PNP)، مهاجرت سرمایهگذاری، و مهاجرت خانوادگی میشود.
- شرایط اصلی مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری چیست؟
- برای مهاجرت از طریق اکسپرس انتری، داشتن سابقه کار مرتبط، مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی، تحصیلات مناسب، و داشتن امتیاز کافی در سیستم CRS ضروری است.
- چه میزان هزینه برای مهاجرت به کانادا لازم است؟
- هزینههای مهاجرت به کانادا بسته به روش انتخابی متفاوت است. به طور معمول، هزینههای شامل هزینه ویزا، ترجمه مدارک، آزمون زبان، و هزینههای مربوط به اقامت و زندگی میشود. به عنوان مثال، هزینههای اکسپرس انتری حدود ۲,۰۰۰ دلار کانادا برای هر نفر است.
- آیا میتوان از طریق سرمایهگذاری به کانادا مهاجرت کرد؟
- بله، کانادا برنامههای سرمایهگذاری مانند برنامه سرمایهگذاری کبک و برنامههای استانی را ارائه میدهد که برای مهاجرت سرمایهگذاران و کارآفرینان طراحی شدهاند.
- چقدر زمان میبرد تا درخواست مهاجرت به کانادا بررسی شود؟
- زمان بررسی درخواست مهاجرت به کانادا بسته به روش انتخابی متفاوت است. برای برنامه اکسپرس انتری معمولاً بین ۶ تا ۱۲ ماه طول میکشد، در حالی که برنامههای دیگر ممکن است زمان بیشتری نیاز داشته باشند.