مهاجرت تحصیلی به کانادا

مهاجرت تحصیلی به کانادا

مهاجرت تحصیلی به کانادا فرصتی طلایی برای تحصیل در یکی از معتبرترین سیستم‌های آموزشی جهان است. با ارائه برنامه‌های آموزشی باکیفیت و دانشگاه‌های برتر، کانادا به دانشجویان بین‌المللی امکانات و شرایط عالی برای یادگیری و تحقیق ارائه می‌دهد. برای مهاجرت تحصیلی، نیاز به پذیرش از دانشگاه‌های کانادایی، مدرک زبان معتبر، و ویزای تحصیلی است. هزینه‌های […]

...

مهاجرت تحصیلی به کانادا فرصتی طلایی برای تحصیل در یکی از معتبرترین سیستم‌های آموزشی جهان است. با ارائه برنامه‌های آموزشی باکیفیت و دانشگاه‌های برتر، کانادا به دانشجویان بین‌المللی امکانات و شرایط عالی برای یادگیری و تحقیق ارائه می‌دهد.

برای مهاجرت تحصیلی، نیاز به پذیرش از دانشگاه‌های کانادایی، مدرک زبان معتبر، و ویزای تحصیلی است. هزینه‌های تحصیل و زندگی در کانادا بسته به دانشگاه و محل زندگی متفاوت است. با برنامه‌ریزی دقیق و تهیه مدارک لازم، می‌توانید از فرصت‌های آموزشی و فرهنگی منحصر به فرد کانادا بهره‌مند شوید.

تحصیل در کانادا

تحصیل در کانادا شرایط مطلوبی دارد. این کشور دارای یکی از برترین سیستم‌های آموزشی در جهان بوده و شماری از بهترین دانشگاه‌های دنیا نیز در آن قرار دارند. اگر کانادا را به عنوان مقصد مهاجرتی انتخاب کرده‌اید،‌ می‌توانید از کیفیت تحصیل خود و فرزندانتان خیالی آسوده داشته باشید.

چرا تحصیل در کانادا؟

تحصیل در کانادا در مقاطع مدرسه و دانشگاه مزایای زیادی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

·       به‌صرفه بودن هزینه‌های تحصیل در دانشگاه

میانگین شهریه دانشگاه‌های کانادا به نسبت بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی بسیار به‌صرفه‌تر است. از طرف دیگر،‌ بسیاری از دانشگاه‌ها همراه با هزینه‌هایی که برای شهریه پرداخت می‌کنید،‌ به شما خوابگاه نیز می‌دهند. جدای از این موضوع، تعداد برنامه‌های بورسیه و کمک‌هزینه‌های تحصیلی در کانادا بسیار زیاد است و شما شانس زیادی برای دریافت آن‌ها خواهید داشت. بسیاری از افرادی که شرایط لازم را دارند، کاملاً به صورت رایگان و حتی بدون نیاز به ارائه سند تمکن مالی، تحت پوشش 100% دانشگاه به کانادا مهاجرت تحصیلی می‌کنند.

·       تحصیل رایگان در مدارس

گرچه برای ثبت‌نام در مدارس خصوصی و شبانه‌روزی باید هزینه پرداخت کنید، اما تحصیل در مدارس دولتی کانادا برای کودکان و نوجوانان کاملاً رایگان است. از بابت کیفیت تحصیلی در مدارس دولتی نیز جای نگرانی نیست، چون حتی بدترین مدرسه دولتی کانادا نیز از کیفیت آموزشی بسیار مطلوبی برخوردار است.

·       فرصت کاریابی بعد از تحصیل

در اغلب کشور‌ها دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی نهایتاً شش ماه تا یک سال فرصت دارند تا شغلی پیدا کرده و ویزای خود را به کاری تغییر دهند، اما کانادا بعد از اتمام تحصیل سه سال به شما فرجه خواهد داد تا دنبال کار بگردید. در این مدت همچنان دارای ویزای اقامت کانادا خواهید بود و اجازه دارید در این کشور بمانید.

·       حضور برخی از دانشگاه‌های معتبر

کانادا میزبان تعدادی از بهترین دانشگاه‌های جهان، از جمله دانشگاه تورنتو و دانشگاه بریتیش کلمبیا است. میانگین رتبه دانشگاه‌های کانادا نیز از جایگاه خوبی برخوردار است. به طور کلی، مؤسسات آموزش عالی در این کشور از سطح کیفی بسیار خوبی برخوردار بوده و تحصیل در آن‌ها اعتبار زیادی برای شما خواهد داشت.

·       کیفیت زندگی بالا

کانادا دارای یکی از بالاترین شاخص‌های کیفیت زندگی در میان کشورهای غربی است. برخورداری از امکانات رفاهی مناسب، زیرساخت‌های درمانی خوب، هزینه‌های زندگی پایین، درآمد خوب و امنیت اجتماعی، این کشور را به یک محیط ایده‌آل و آرام برای داشتن یک زندگی راحت تبدیل کرده است.

·       دریافت سریع ویزا

ویزای مهاجرت تحصیلی یکی از سریع‌ترین برنامه‌های مهاجرتی به کانادا محسوب می‌شود. در صورت داشتن نامه پذیرش از دانشگاه، می‌توانید حتی ظرف کمتر از سه ماه نیز ویزای این کشور را دریافت کنید.

·       شانس بالای جذب به بازار کار

افرادی که تحصیلات عالی خود را در دانشگاه‌های کانادایی گذرانده باشند، پس از فارغ‌التحصیلی شانس بیشتری برای جذب به بازار کار دارند، زیرا هم مطابق با استانداردهای قابل قبول صنایع این کشور تحصیل کرده‌اند و هم با آداب، اخلاق و منش مردم این کشور آشنا هستند.

·       تحصیل به زبان انگلیسی

گرچه زبان رسمی کانادا انگلیسی و فرانسه است، اما بیشتر شهرهای این کشور با زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. بیش از 90% دانشگاه‌های کانادا نیز دوره‌های خود را به زبان انگلیسی برگزار می‌نمایند. با این شرایط دیگر نیازی به یادگیری یک زبان جدید برای تحصیل در مدارس یا دانشگاه‌های این کشور نخواهد بود. هرچند کسانی که به زبان فرانسه مسلط هستند، از شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش و بورسیه‌های تحصیلی از برخی دانشگاه‌های کانادا برخوردار خواهند بود.

تحصیل در کانادا

معرفی دانشگاه اتاوا کانادا

دانشگاه اتاوا (University of Ottawa) یکی از معتبرترین دانشگاه‌های دو زبانه (انگلیسی و فرانسوی) کانادا و جهان است که در شهر اتاوا، پایتخت کانادا، قرار دارد. این دانشگاه با داشتن بیش از ۴۰٬۰۰۰ دانشجو از سراسر جهان، فرصت‌های بی‌نظیری برای تحصیل در رشته‌های متنوع از جمله علوم انسانی، مهندسی، حقوق، علوم اجتماعی و پزشکی ارائه می‌دهد. دانشجویان بین‌المللی از امکانات پیشرفته آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه بهره‌مند می‌شوند و فرصت دارند در محیطی چندفرهنگی و بین‌المللی به تحصیل بپردازند. موقعیت مکانی دانشگاه اتاوا در نزدیکی مراکز دولتی و سازمان‌های بین‌المللی، فرصت‌های شغلی و کارآموزی فراوانی را برای دانشجویان فراهم می‌کند. همچنین دانشگاه اتاوا با توجه به استانداردهای بالای علمی و تحقیقاتی، یکی از مقاصد محبوب دانشجویان ایرانی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا است. خدمات ویژه‌ای برای دانشجویان بین‌المللی از جمله دوره‌های آمادگی زبان و حمایت‌های مالی فراهم است که مهاجرت تحصیلی به کانادا را برای متقاضیان تسهیل می‌کند. با توجه به هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه تحصیل در مقایسه با دیگر دانشگاه‌های معتبر جهانی، دانشگاه اتاوا یک انتخاب ایده‌آل برای کسانی است که به دنبال کیفیت آموزشی بالا در کانادا هستند.

شرایط تحصیل در کانادا

برای اینکه بتوانید از دانشگاه‌های کانادا پذیرش بگیرید یا ویزای مهاجرت تحصیلی به این کشور را دریافت کنید، باید از شرایط لازم برخوردار باشید. مهم‌ترین شرایطی که جهت مهاجرت تحصیلی به کانادا مورد بررسی قرار می‌گیرند عبارتند از:

·       شرایط سنی متقاضی

این یک واقعیت است که هر کدام از مقاطع تحصیلی در کانادا محدودیت‌های سنی خاص خودشان را دارند. به عنوان مثال، تحصیل در مقطع کارشناسی تنها برای افراد زیر 25 سال امکان‌پذیر است. اصولاً، کسانی که بیش از 32 سال سن دارند نمی‌توانند برای ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنند. هرچند فرصت‌های مطالعاتی برای مقطع دکترا ممکن است شرایط استثنایی خاص خود را داشته باشد.

از طرف دیگر، عدم وجود گپ تحصیلی طولانی نیز برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا مهم است. مؤسسات آموزش عالی و حتی مدارس این کشور معمولاً فاصله بیشتر از دو سال بین آخرین مدرک تحصیلی و مقطع مورد درخواست را قبول نمی‌کنند. به همین خاطر هم هست که شرایط سنی شما برای مهاجرت تحصیلی اهمیت ویژه‌ای دارد. اصولاً هرچقدر جوان‌تر باشید و گپ تحصیلی شما کمتر باشد، از شانس بیشتری برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا برخوردار خواهید بود.

·       مدرک زبان متقاضی

همان‌طور که اشاره شد، خوشبختانه بیشتر مدارس و دانشگاه‌های کانادا، دوره‌های آموزشی خود را به زبان انگلیسی برگزار می‌کنند. این کار گرچه اهمیت یادگیری زبان‌های دیگر را کمرنگ می‌کند، اما باعث مهم‌تر شدن نمره آزمون زبان آیلتس شما می‌شود. اساساً هر چقدر نمره آیلتس شما بالاتر باشد، شانس پذیرش بیشتری خواهید داشت.

اکثر دانشگاه‌های کانادا حداقل نمره آیلتس 6.5 تا 7 را از شما طلب می‌کنند. هرچند این کف نمره قبولی در مقاطع بالاتر بیشتر می‌شود. از طرف دیگر، بهتر است بدانید که متقاضیان دارای نمره آیلتس بالا، از شانس بیشتری برای دریافت بورسیه‌های تحصیلی نیز برخوردار خواهند بود.

·       شرایط تمکن مالی متقاضی

این یک واقعیت است که تعداد بورسیه‌ها و کمک‌هزینه‌های تحصیلی در کانادا بسیار زیاد است، اما مطمئناً به اندازه تعداد متقاضیان بین‌المللی نیست. به خاطر همین، گرچه می‌توان به موفقیت در رقابت برای گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا امید داشت، اما چندان هم نباید روی آن حساب کرد.

اصولاً یکی از ضعف‌های مهاجرت تحصیلی، نیاز به داشتن تمکن مالی بالاست، زیرا علاوه بر هزینه‌های مهاجرت و زندگی، باید شهریه دانشگاه را نیز در نظر بگیرید. به طور میانگین، افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به کانادا دارند باید حداقل حدود 20 هزار دلار کانادا هزینه کنند و به همین اندازه نیز تمکن مالی ارائه دهند.

برگه تمکن مالی، ضمانتی است که نشان می‌دهد شما به اندازه یک تا دو سال می‌توانید از پس هزینه‌های زندگی خود در این کشور بربیایید. طبیعتاً اگر علاوه بر خود، قصد همراه کردن همسر و فرزندان را نیز دارید، باید مبلغ تمکن مالی را بالاتر ببرید.

توجه داشته باشید، افرادی که بورسیه 100% از دانشگاه‌ها یا مؤسسات کانادایی دریافت می‌کنند، نیازی به ارائه نامه تمکن مالی ندارند. همچنین کسانی که بورسیه هاف فاند یا نیمه کامل می‌گیرند، می‌توانند مبلغ تضمین‌شده توسط دانشگاه را از تمکن مالی مورد نیاز کسر کنند.

همچنین بخوانید: مذاکرات بانک مرکزی ژاپن درمورد افزایش نرخ ین

شرایط تحصیل در کانادا

نگاهی بر سیستم آموزشی کانادا

سیستم آموزشی کانادا به صورت کلی شباهت زیادی به سیستم آموزش ایران دارد. به این صورت که افراد موظفند به صورت اجباری تا سن 16 سالگی در مدارس این کشور تحصیل کرده و پس از آن، به صورت اختیاری می‌توانند در دوره‌های آموزش دانشگاهی، به ترتیب در مقاطع کارشناسی (4 سال)، ارشد (2 تا 3 سال) و دکترا (3 تا 6 سال) شرکت کنند.

البته باید توجه داشته باشید که کانادا به صورت ایالتی یا به عبارت درست‌تر، استانی اداره می‌شود. این به معنای آن است که سیستم آموزشی در هر استان ممکن است کمی با ایالت‌های دیگر تفاوت داشته باشد. به عنوان مثال، در استان کبک، تحصیل در مدارس تا سن 18 سالگی ادامه دارد، در حالی که در بیشتر استان‌ها این‌طور نیست.

با این وجود، حضور یک دولت فدرال باعث شده تا کل سیستم آموزشی کانادا یکپارچه باشد و اختلافات موجود بین استان‌ها اندک و جزئی به شمار بروند. این کشور اهمیت زیادی به بحث آموزش داده و سالانه حجم زیادی از بودجه خود را به این حوزه اختصاص می‌دهد. در نتیجه، آموزش در کانادا همیشه با بالاترین کیفیت، جدیدترین متدها و به‌روزترین امکانات صورت می‌گیرد. همچنین اخیراً امکانات مناسبی برای تحصیل مجازی در مؤسسات معتبر این کشور به وجود آمده و بسیاری از افراد مستقیماً از داخل کشورهای خارجی خود، در دوره‌های آنلاین دانشگاه‌های کانادا شرکت می‌کنند.

تحصیل در مدارس کانادا

کانادا از نظر کیفیت آموزشی توانسته رتبه سوم جهان را به خود اختصاص دهد. مدارس این کشور از حضور معلمانی متخصص و حرفه‌ای بهره می‌برند که با جدیدترین متدهای آموزشی، با تمرکز روی تعاملات گروهی، علوم و فنون مختلفی را به کودکان و نوجوانان یاد می‌دهند.

مدارس کانادایی (حتی بدترین‌ها) از نظر امکانات آموزشی و تجهیزات مدرن، سرآمد هستند و با پیاده‌سازی یک مسیر یادگیری مؤثر، پایه فکری و ذهنی کودکان را به بهترین شکل ممکن می‌چینند. در مدارس کانادا، فرزند شما با تمامی علوم مهم آشنا شده و در کنار دروس نظری، مهارت‌های عملی، هنری و ارتباطی را نیز می‌آموزد.

سیستم آموزشی مدارس کانادا نه تنها روی رشد علمی، بلکه روی رشد فردی و روحی کودکان هم تأکید جدی دارد.

سال تحصیلی مدارس کانادا از ماه سپتامبر آغاز شده و در ماه ژوئن سال آینده به اتمام می‌رسد. ساعت حضور در مدرسه نیز معمولاً بین 6 تا 3 یا 9 تا 4 بعد از ظهر است.

شرایط تحصیل در مدارس کانادا

اغلب برنامه‌های تحصیلی در مدارس برای سنینی بین 6 تا 16 (بسته به استان) سال طراحی شده است. مهاجرانی که همراه با فرزند خود به کانادا می‌آیند می‌توانند از مزیت تحصیل رایگان افراد زیر 18 سال در مدارس کانادایی و آماده‌سازی بهتر جهت گرفتن پذیرش از دانشگاه بهره‌مند شوند.

البته نوجوانان مهاجر برای ادامه تحصیل در مدارس کانادا الزاماً یا باید همراه والدین خود به این کشور آمده باشند یا چنانچه تنها هستند، یک نفر شهروند (یا دارای کارت اقامت) کانادایی سرپرستی آنان را پذیرفته باشد.

نکته: چنانچه دانش‌آموزی که ویزای تحصیلی می‌گیرد زیر 12 سال سن داشته باشد، یکی از والدین نیز می‌تواند به عنوان همراه او، ویزای کانادا را دریافت کند. البته فرد همراه اجازه کار نخواهد داشت و نمی‌تواند اقامت دائمی این کشور را بگیرد.

انواع مدارس در کانادا

در کانادا مدارس به گروه‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • مدارس دولتی – بدون نیاز به پرداخت شهریه
  • مدارس شبانه‌روزی – نیاز به پرداخت شهریه
  • مدارس خصوصی – نیاز به پرداخت شهریه
  • مدارس دینی – بدون نیاز به پرداخت شهریه

سیستم آموزشی کانادا

هزینه ثبت‌نام در مدارس کانادا

تحصیل در مدارس دولتی کانادا حتی برای فرزندان زیر 16 یا 18 سال مهاجران نیز رایگان است. با این وجود، ممکن است بابت کلاس‌های فوق‌برنامه مبلغ اندکی از شما دریافت شود. اما ثبت‌نام در مدارس خصوصی و شبانه‌روزی (با اینکه زیرمجموعه دولتی‌ها هستند) شامل پرداخت شهریه خواهد شد.

بسته به نوع و اعتبار مدرسه، شهریه‌ها ممکن است از سالانه 7500 دلار کانادا تا 23000 دلار کانادا متغیر باشد.

نکته: امکان گرفتن بورسیه برای تحصیل در مدارس کانادا هم وجود دارد، اما تعداد این کمک‌هزینه‌ها چندان زیاد نیست و مخصوص دانش‌آموزان نخبه و نابغه هستند. از طرف دیگر، افراد مهاجر شانس زیادی برای قرار گرفتن تحت پوشش این نوع برنامه‌ها ندارند و اکثراً شهروندان بومی بورسیه می‌شوند.

تحصیل در دبیرستان‌های کانادا

سه سال از سال‌های تحصیلی دانش‌آموزان در مقطع دبیرستان سپری می‌شود. نوجوانان سال دهم، یازدهم و دوازدهم تحصیل خود را در مقطع دبیرستان می‌گذرانند و باید حدود 80 واحد درسی را بگذرانند. برخی از این واحدها اجباری بوده و تعدادی هم اختیاری هستند.

دبیرستان‌های کانادایی به انواع دولتی، خصوصی، شبانه‌روزی و دینی تقسیم‌بندی می‌شوند. نوجوانان حداقل باید تا 16 سالگی (در برخی استان‌ها تا 18 سالگی) در دبیرستان مشغول به تحصیل باشند و سپس وارد دانشگاه شوند. عملکرد آن‌ها در مدرسه و نمراتی که می‌گیرند نیز تأثیر زیادی روی قبولی آن‌ها در دانشگاه‌های خوب دارد.

به‌طورکلی افرادی که مقطع دبیرستان را در مدارس کانادایی سپری می‌کنند، نسبت به مهاجران تازه‌وارد از شانس بیشتری برای پذیرش دانشگاه برخوردار خواهند بود.

تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم

افرادی که دیپلم دارند نیز می‌توانند برای مهاجرت تحصیلی به کانادا اقدام کنند، البته به شرطی که سن مناسب داشته باشند و گپ تحصیلی آن‌ها زیاد نباشد. معمولاً افرادی که دیپلم دارند، تا سن 20 و حتی 22 سالگی می‌توانند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی اقدام نمایند.

همچنین امکان تحصیل در مقطع کاردانی (فوق‌دیپلم) هم وجود دارد. دوره‌های کاردانی بیشتر توسط مؤسسات کوچکتر غیر دانشگاهی ارائه می‌شود و بیشتر روی آموزش‌های عملی تأکید دارند. افرادی که سنشان کمی بالاست، معمولاً برای تحصیل در کالج اقدام کرده و در این مدت برای گرفتن پذیرش از دانشگاه نیز تلاش می‌کنند.

اگر دیپلم دارید اما از شرایط سنی مناسب برخوردار نیستید و گپ تحصیلی شما زیاد است (مدت زیادی است که از مدرک دیپلم شما می‌گذرد و پس از آن مدرک دیگری نگرفته‌اید)، بهتر است دوره کارشناسی را در دانشگاه‌های داخلی سپری کنید و بعد برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد جهت مهاجرت تحصیلی به کانادا اقدام نمایید.

دبیرستان‌های کانادا

تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا

کسانی که 12 سال تحصیل در مدارس را به‌صورت کامل طی کرده و دیپلم خود را گرفته‌اند، در صورت نداشتن سن و گپ تحصیلی زیاد، می‌توانند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا اقدام نمایند.

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی این است که تنوع و تعداد رشته‌ها بسیار زیاد بوده و انتخاب‌های متعددی پیش روی شما قرار دارد.

علاوه بر تنوع رشته، کانادا پر از دانشگاه‌های معتبر است که همگی آن‌ها از رتبه‌های مناسبی در رنکینگ‌های جهانی برخوردار هستند. دانش‌آموزان نخبه که بالاترین نمرات و دستاوردهای فوق‌برنامه (مقام ورزشی یا علمی) دارند، از شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا در مقطع کارشناسی برخوردار خواهند بود. در خصوص بورسیه اما نمی‌توان در این مقطع چندان به آن دل بست، زیرا اکثر کمک‌هزینه‌ها مخصوص دانشجویان بومی بوده و رقابت نیز بر آن‌ها بالاست.

با این وجود، شانس گرفتن پذیرش از دانشگاه در این مقطع، از سایر مقاطع بالاتر است. محبوب‌ترین رشته‌های مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های کانادا عبارتند از: علوم کامپیوتر، روانشناسی، مهندسی، زبان انگلیسی، ریاضیات و پرستاری.

گرچه حداقل نمره آیلتس مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه‌های کانادا 6.5 است، اما هرچقدر نمره آزمون زبان شما بالاتر باشد، احتمال قبولی نیز بالاتر می‌رود. با این شرایط حتی می‌توانید چشم‌داشتی به دریافت بورسیه هم داشته باشید!

تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد، محبوب‌ترین مقطع برای ادامه تحصیل مهاجران در کانادا محسوب می‌شود. افرادی که دارای مدرک لیسانس مرتبط بوده و گپ تحصیلی زیادی ندارند، می‌توانند برای ثبت‌نام در دوره‌های ارشد دانشگاه‌های کانادا اقدام نموده و پذیرش بگیرند.

اکثر ایرانیان که قصد مهاجرت تحصیلی به کانادا را دارند، این مقطع را انتخاب می‌کنند زیرا هم قبلاً در ایران با فضای دانشگاه آشنا شده‌اند و آمادگی حضور در شرایط جدید را دارند و هم از شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش و بورسیه برخوردار خواهند بود.

دانشجویانی که نمرات بهتری در مقطع کارشناسی گرفته باشند و نمره آزمون آیلتس آنان نیز بالا باشد، از شانس خوبی برای اخذ نامه پذیرش و حتی قرار گرفتن تحت پوشش برنامه‌های بورسیه مختلف برخوردار خواهند بود.

توجه داشته باشید که کف نمره آیلتس مورد نیاز در این مقطع (بسته به رشته)، معمولاً 7 تا 7.5 است. شهریه دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد کمی گران‌تر از کارشناسی است اما باز هم به‌صرفه تلقی می‌شود.

محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد که بیشترین نرخ پذیرش دانشجو را دارند، در کانادا شامل پرستاری، پزشکی، علوم بهداشتی، مهندسی کامپیوتر، عمران و برق هستند.

برای قبولی در دانشگاه‌های این کشور در مقطع ارشد، علاوه بر ریزنمرات، باید انگیزه‌نامه خود را نیز آماده کرده و ارائه نمایید. همچنین مکاتبه با اساتید رسمی دانشگاه مورد نظر و گرفتن توصیه‌نامه از آنان، می‌تواند نقش مهمی در اخذ پذیرش دانشگاه داشته باشد.

کارشناسی در کانادا

تحصیل در کانادا در مقطع دکترا

افرادی که مقطع دکترا را برای ادامه تحصیل در کانادا انتخاب می‌کنند اغلب با اهداف تحقیقاتی دست به این کار می‌زنند. شما می‌توانید در این مقطع بالا نیز از دانشگاه‌های کانادا پذیرش بگیرید. جالب اینکه هزینه شهریه دانشجویان دکترا پایین‌تر بوده و شانس دریافت بورسیه آنان نیز بالاتر است.

همچنین دانشجویان این مقطع می‌توانند به‌عنوان محقق یا استادیار، در داخل خود دانشگاه مشغول به کار شده و حقوق نیز دریافت کنند. دانشجویان دکترا به راحتی امکان همراه کردن همسر و فرزند خود را نیز دارند.

بیشتر وقت دانشجویان مقطع دکترا صرف انجام پروژه‌های تحقیقاتی و همکاری با اساتید می‌شود. از آنجایی که اساتید برجسته‌ای در دانشگاه‌های کانادا مشغول به کار هستند، افرادی که واقعاً قصد تحقیق و پژوهش دارند، می‌توانند از همنشینی با آنان نهایت استفاده را ببرند. همچنین غنی بودن منابع مکتوب در دانشگاه‌های کانادا نیز می‌تواند کمک زیادی به پیشبرد اهداف پژوهشی شما بکند.

برای اینکه بتوانید در مقطع دکترا از دانشگاه‌های کانادا پذیرش بگیرید، حتماً باید دارای مدرک کارشناسی ارشد مرتبط بوده و نمرات قابل قبولی دریافت کرده باشید. پذیرش در این مقطع مبتنی بر نظر اساتید و بر اساس رزومه و پروپوزال دانشجویان انجام می‌شود.

جهت مهاجرت تحصیلی به کانادا در مقطع دکترا، علاوه بر انگیزه‌نامه، به دو توصیه‌نامه از اساتید هیئت علمی دانشگاه مورد نظر نیز احتیاج خواهید داشت. اکثر دانشجویان مهاجر این مقطع بورسیه تحصیلی فول فاند می‌شوند و نیازی به پرداخت شهریه‌ای سنگین ندارند.

شرایط تحصیل در کالج‌های کانادا

کالج‌ها اصولاً تا مدارج فوق‌دیپلم کار آموزش را انجام داده و مؤسسات عالی به شمار نمی‌روند، اما می‌توانند دروس مقاطع کارشناسی و ارشد را هم ارائه کنند. کالج در واقع چیزی شبیه مؤسسات فنی و حرفه‌ای در کانادا است. از جمله مزیت‌های تحصیل در کالج‌های کانادایی این است که سخت‌گیری کمتری نسبت به دانشگاه‌ها در زمینه پذیرش دانشجویان خارجی دارند و هزینه تحصیل در آن‌ها نیز پایین‌تر است.

اغلب دوره‌های مورد آموزش در کالج، مربوط به رشته‌های فنی بوده و تأکید روی کلاس‌های عملی است. هدف اصلی راه‌اندازی سیستم کالج در کانادا، تعلیم نیروهای کار حرفه‌ای برای ورود به بازار کار است. به همین خاطر اصولاً کسانی که از کالج فارغ‌التحصیل شده باشند، شانس بیشتری برای جذب به بازار کار دارند و راحت‌تر مورد اعتماد کسب‌وکارها قرار می‌گیرند.

برای گرفتن پذیرش از کالج‌ها باید بین 18 تا 35 سال سن داشته باشید، معدل مدرک دیپلم شما حداقل 13 باشد و مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 6 الی 6.5 داشته باشید. مدت زمان تحصیل شما در این مؤسسات یک تا دو سال به طول خواهد انجامید و پس از آن مدرک رسمی دریافت می‌کنید.

از بهترین کالج‌های کانادا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کالج هنر انتاریو – استان انتاریو
  • کالج اوکاناگان – بریتیش کلمبیا
  • کالج سنتنیال – تورنتو

کالج‌های کانادا

تفاوت تحصیل در کالج و دانشگاه‌های کانادا

کالج‌ها نیز مانند دانشگاه‌ها، جزو سیستم آموزشی رسمی کانادا محسوب می‌شوند و مدرک فوق‌دیپلم یا کارشناسی ارائه می‌دهند. با این وجود، تفاوت‌های زیادی با مؤسسات آموزش عالی دارند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • کالج‌ها مؤسسات آموزشی کوچک‌تری نسبت به دانشگاه‌ها هستند و معمولاً دوره‌های آموزش تکمیلی ندارند. تنها در موارد استثنایی ممکن است بتوانید از یک کالج، مدرک کارشناسی ارشد بگیرید، زیرا اکثر قریب به اتفاق دوره‌ها نهایتاً تا مقطع کارشناسی ادامه دارند. فارغ‌التحصیلان کالج برای ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا باید از یک دانشگاه پذیرش بگیرند.
  • کالج‌ها دارای کلاس‌های درسی کوچک‌تری هستند و تعداد دانشجویان آن‌ها کمتر است. از این جهت، اساتید با تمرکز بیشتری می‌توانند روی روند تحصیلی هر دانشجو توجه کنند.
  • برخی از دانشگاه‌های بزرگ خود دارای واحدهای کوچک‌تری هستند که به صورت کالج فعالیت می‌کنند. مثلاً کالج مهندسی، کالج پزشکی و غیره. با این اوصاف، تحصیل در کالج‌هایی که زیرمجموعه دانشگاه هستند، طبق قواعد خود دانشگاه انجام می‌شود و می‌توانند تا مقاطع ارشد و حتی دکتری هم ادامه پیدا کنند، زیرا در این روش اصولاً شما مشغول به تحصیل در داخل خود دانشگاه هستید، نه یک کالج مستقل.
  • کالج‌ها بیشتر روی رشته‌ها و دروس عملی و فنی متمرکز هستند و فعالیت چندانی در حوزه‌های پژوهشی و تحقیقاتی ندارند.
  • کالج‌ها بر خلاف بسیاری از دانشگاه‌های کانادایی، تحت حمایت مالی دولت قرار ندارند و به همین خاطر نمی‌توانند برنامه‌های بورسیه متنوعی ارائه کنند. با این وجود، میانگین شهریه آن‌ها بسیار کمتر از دانشگاه‌ها خواهد بود.
  • یک کالج کانادایی شاید نتواند امکاناتی نظیر خوابگاه را در اختیار شما قرار دهد، زیرا بیشتر شبیه به یک مدرسه خصوصی عالی است تا یک دانشگاه بزرگ.

مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

کانادا یک کشور دو زبانه است که گرچه بیشتر مردم آن به انگلیسی صحبت می‌کنند، اما در برخی از مناطق، زبان غالب فرانسه است. اصولاً برای مهاجرت تحصیلی به کانادا نیازی به یادگیری زبان فرانسه ندارید، زیرا تقریباً همه مردم این کشور (حتی فرانسوی‌زبان‌ها) انگلیسی را به صورت کامل متوجه می‌شوند.

از طرف دیگر، اکثر دانشگاه‌ها بیشتر دوره‌های خود را به زبان انگلیسی یا نهایتاً دو زبانه برگزار می‌کنند. با این وجود، تسلط داشتن بر زبان فرانسه می‌تواند امتیاز شما برای گرفتن پذیرش را بالا ببرد و درب دانشگاه‌های بیشتری را به رویتان باز کند.

برای اینکه بتوانید به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های کانادا مشغول به تحصیل شوید، حتماً و ضرورتاً باید مدرک زبان آیلتس خود را ارائه دهید. نمره این آزمون در تعیین امتیاز پذیرش شما اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

برای قبولی در دانشگاه‌های کانادا در مقطع کارشناسی باید دارای نمره آیلتس حداقل 6 تا 6.5، برای ارشد 6.5 تا 7 و برای دکترا 7 به بالا باشید. البته بعضی از دانشگاه‌ها مدارک معتبر آزمون‌های دیگری همچون تافل، پیرسون و CAEL را نیز می‌پذیرند.

دانشگاه‌های کانادا

تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان

گرچه داشتن مدرک زبان برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا لازم است، اما واقعیت این است که تحت برخی از شرایط، می‌توانید بدون مدرک زبان هم به کانادا مهاجرت تحصیلی کنید!

افرادی که بدون مدرک زبان در دانشگاه‌های کانادا ثبت‌نام کرده و به خاطر نمرات بالایی که در بخش‌های دیگر داشته‌اند، پذیرش شده‌اند، بعد از اینکه وارد کانادا می‌شوند، پیش از شرکت در کلاس‌های درسی، حداقل یک الی دو ترم را به آموزش تخصصی زبان انگلیسی می‌پردازند. این کلاس‌های زبان توسط خود دانشگاه برگزار شده و فارغ‌التحصیل شدن در آن‌ها برای شرکت در کلاس‌های اصلی ضروری خواهد بود.

دانشجویانی که نتوانند از دوره آموزش زبان انگلیسی موفق بیرون بیایند، اجازه ادامه تحصیل نخواهند داشت و مجبورند به کشور خودشان بازگردند. هزینه این کلاس‌ها نیز تحت لوای شهریه دانشگاه محاسبه می‌شود و لازم به پرداخت است.

هرچقدر مقطع تحصیلی شما بالاتر باشد، شانس گرفتن پذیرش از دانشگاه بدون مدرک زبان پایین‌تر می‌آید. به عبارت دیگر، در مقطع کارشناسی، احتمال اخذ پذیرش بدون مدرک زبان حدود 50% کاهش پیدا می‌کند. این در حالی است که در مقطع ارشد، احتمال پذیرش به 70% و در مقطع دکترا به 90% می‌رسد.

شرایط دوره زبان در کانادا

دوره‌های آموزش زبان انگلیسی و فرانسه متنوعی در کانادا برگزار می‌شوند. اکثر این کلاس‌ها تحت پوشش کالج‌ها و دانشگاه‌ها هستند و می‌توانند از یک ماه تا دو سال به طول بینجامند.

افرادی که در دوره‌های آموزش زبان کمتر از 6 ماه ثبت‌نام می‌کنند، می‌توانند با ویزای توریستی و بدون نیاز به گرفتن ویزای تحصیلی به کانادا مهاجرت کنند. اما چنانچه در این مدت موفق به گرفتن پذیرش از دانشگاه نشوند، مجبور به بازگشت خواهند بود. برای شرکت در دوره‌های آموزش زبان طولانی‌تر از 6 ماه، باید حتماً ویزای تحصیلی بگیرید.

همچنین بخوانید: مهاجرت به کانادا + روش‌ها، شرایط و هزینه

مدرک زبان در کانادا

شرایط سنی تحصیل در کانادا

یکی از کلیدی‌ترین مسائلی که هنگام مهاجرت تحصیلی به کانادا باید مورد توجه قرار گیرد، شرایط سنی است. اصولاً برای مهاجرت دانش‌آموزی، سن متقاضی باید بین 5 تا 18 سال باشد و بیشتر از یک سال نیز گپ تحصیلی نداشته باشد.

افراد 18 تا 23 سال شرایط سنی لازم برای ثبت‌نام در دوره‌های کارشناسی دانشگاه‌های کانادا را دارند و گپ تحصیلی مورد قبول در این سطح نیز نهایتاً 2 الی 3 سال است. هرچند برای شرکت در دوره‌های ارشد، تا سن 32 سالگی نیز می‌توانید اقدام کنید، البته به شرطی که گپ تحصیلی شما از 5 سال بیشتر نباشد.

در خصوص دوره دکترا اما محدودیت‌های سنی کمتر است و حتی افراد بالای 40 سال نیز می‌توانند در این مقطع، به کانادا مهاجرت تحصیلی کنند.

معدل مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

برای دفتر مهاجرت کانادا، معدل تحصیلی شما مهم نیست، اما برای گرفتن نامه پذیرش از دانشگاه، این یک پارامتر مهم به شمار می‌رود. اصولاً هرچقدر معدل و ریزنمرات شما بالاتر باشد، از شانس بیشتری برای گرفتن نامه پذیرش از دانشگاه برخوردار خواهید بود.

حداقل معدل مورد قبول در مقاطع مختلف و دانشگاه‌های مختلف نیز متفاوت است. با این وجود، برای شرکت در مقطع کارشناسی در یک دانشگاه نه چندان خوب، حداقل باید معدل 13 داشته باشید. این در حالی است که بسیاری از دانشگاه‌ها اصولاً معدل زیر 15 را پذیرش نمی‌کنند.

تحصیل در کانادا با معدل پایین

چنانچه معدل شما چندان بالا نیست، ناامید نشوید و برای گرفتن پذیرش اقدام کنید، چون بسیاری از دانشگاه‌ها و مخصوصاً کالج‌ها هستند که برای پذیرش، شرط معدل ندارند. توجه داشته باشید که رزومه فعالیت‌های فوق‌درسی شما می‌تواند اهمیت بیشتری از معدل شما داشته باشد.

به عنوان مثال، افرادی که مقام المپیادی دارند اما معدلشان چندان بالا نیست، از شانس بالاتری برای اخذ پذیرش برخوردار هستند.

بهترین دانشگاه‌های کانادا برای پذیرش با معدل پایین عبارتند از:

  • والدن
  • فول سیل
  • دانشگاه فنی کلورادو
  • دانشگاه نیوهمپشایر جنوبی
  • دانشگاه استرایر
  • دانشگاه بندیکتین

برای جبران معدل پایین، می‌توانید از نمره آیلتس خوب و البته نمره مطلوب در آزمون‌های معادل‌سازی SAT، GRE، GMAT کمک بگیرید. همچنین داشتن یک توصیه‌نامه از اساتید دانشگاه یا یک انگیزه‌نامه بسیار خوب می‌تواند مشکل معدل شما را تا حد مناسبی برطرف کند.

تحصیل با معدل پایین

بهترین دانشگاه‌های کانادا برای تحصیل

کشور کانادا میزبان چندین مورد از بهترین دانشگاه‌های جهان است که در رنکینگ‌های بین‌المللی رتبه‌های بسیار خوبی دارند. بر اساس رتبه‌بندی QS، 10 دانشگاه برتر کانادا در سال جدید، از نظر اعتبار، کیفیت و امکانات تحصیلی عبارتند از:

  • دانشگاه تورنتو
  • دانشگاه بریتیش کلمبیا
  • دانشگاه مک‌گیل
  • دانشگاه مک‌مستر
  • دانشگاه آلبرتا
  • دانشگاه مونترال
  • دانشگاه کلگری
  • دانشگاه واترلو
  • دانشگاه اتاوا
  • دانشگاه وسترن

تحصیل در این دانشگاه‌ها یک فرصت آموزشی فوق‌العاده برای شما خواهد بود. کسانی که از دانشگاه‌های برتر و معتبر کانادا فارغ‌التحصیل می‌شوند، از شانس بیشتری برای جذب شدن در بازار کار بهره‌مند خواهند بود. ضمن اینکه به احتمال قوی می‌توانند با گرفتن پذیرش از بهترین دانشگاه‌های جهان، ادامه تحصیلات خود را در کشورهای دیگری همچون آمریکا یا انگلستان سپری کنند.

تحصیل رایگان در کانادا

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های مهاجرت تحصیلی به کانادا این است که احتمال رایگان شدن کل هزینه‌های شهریه دانشگاه وجود دارد. این امر به واسطه برنامه‌های بورسیه بسیار خوب و متنوعی است که در کانادا وجود دارند. بسیاری از این بورسیه‌های فول‌فاند یا هاف‌فاند توسط خود دانشگاه‌ها، که پشتیبانی دولتی دارند، اعطا می‌شوند.

از طرف دیگر، بسیاری از مؤسسات خصوصی یا دولتی در کانادا هستند که دانشجویان خارجی را بورسیه می‌نمایند. علاوه بر این، اگر در سال اول موفق به دریافت کمک هزینه و بورسیه نشوید، همیشه در سال‌های بعدی این امکان برای شما وجود دارد.

درصد قابل توجهی از کسانی که مهاجرت تحصیلی به کانادا می‌کنند، با شهریه رایگان این کار را انجام می‌دهند.

ارزان‌ترین دانشگاه‌های کانادا برای تحصیل

گرچه بهترین دانشگاه‌های کانادا هزینه شهریه زیادی دارند، اما در این کشور تعداد زیادی کالج و دانشگاه دیگر وجود دارد که اتفاقاً شهریه بسیار پایینی را از شما طلب خواهند کرد. 5 مورد از ارزان‌ترین دانشگاه‌های کانادا عبارتند از:

  • کالج کنستوگا
  • دانشگاه مموریال نیوفاندلند
  • کالج نورهای شمالی
  • کالج آلگونکوین
  • کالج هامبر

 

تحصیل رایگان در کانادا

بورسیه تحصیلی کانادا

بسته به نمره زبان، معدل تحصیلی، رزومه و سابقه فعالیت‌های فوق‌درسی و تحقیقاتی، می‌توانید از یکی از بورسیه‌های مختلفی که دانشگاه‌ها، دولت یا مؤسسات خصوصی کانادا ارائه می‌دهند، بهره‌مند شوید. به صورت کلی، بورسیه‌هایی که می‌توانید هنگام مهاجرت تحصیلی به کانادا دریافت کنید، یکی از انواع زیر خواهند بود:

  • بورسیه اسکالرشیپ – متناسب با وضعیت تحصیلی، از طرف دانشگاه یا منابع دولتی
  • گرنت و برسری – متناسب با نیاز مالی و صلاحیت علمی، از طرف دانشگاه یا دولت
  • وام‌های دانشجویی – متناسب با نیاز مالی، از طرف دانشگاه
  • دستیار تدریس – متناسب با عملکرد تحصیلی و رزومه، از طرف دانشگاه
  • دستیار تحقیق – متناسب با پروپوزال و عملکرد علمی، از طرف دانشگاه یا مؤسسات خصوصی

هزینه اقامت در کانادا برای دانشجویان بین‌المللی

در هنگام مهاجرت تحصیلی به کانادا، انتخاب محل اقامت یکی از مسائل حیاتی است که دو گزینه اصلی پیش روی دانشجویان قرار دارد: استفاده از خوابگاه‌های دانشگاهی یا اجاره یک واحد آپارتمان به صورت مستقل. دانشجویان مجرد و تنها معمولاً خوابگاه‌ها را انتخاب می‌کنند، زیرا این گزینه به آنها این امکان را می‌دهد که در محیطی دانشجویی و همراه با دیگر دوستان خود زندگی کنند و هزینه کمتری نیز پرداخت کنند. به طور متوسط، هزینه اجاره خوابگاه سالانه بین 3000 تا 7500 دلار کانادا متغیر است، در حالی که اجاره یک اقامتگاه خصوصی می‌تواند ماهیانه بین 400 تا 1500 دلار کانادا هزینه داشته باشد. همچنین، برنامه‌های هوم‌استی که در آن می‌توانید اتاقی را در یک خانه کرایه کنید، معمولاً هزینه‌ای بین 300 تا 800 دلار کانادا به همراه دارد. لازم به ذکر است که هزینه‌های خوابگاه در هر دانشگاه متفاوت است؛ به طور مثال، دانشگاه تورنتو با مبلغ 1400 تا 1750 دلار کانادا در سال، بالاترین هزینه را دارد، در حالی که دانشگاه مک‌مستر با 1250 دلار کانادا در سال، کمترین مبلغ را از دانشجویان دریافت می‌کند. در این راستا، اگر به خدمات مالی و حواله دلار به کانادا نیاز دارید، صرافی حافظ در این زمینه به شما کمک می‌کند. ما در صرافی حافظ، خدمات حواله و صرافی را در اکثر شهرهای کانادا ارائه می‌دهیم و می‌توانیم به شما کمک کنیم تا نیازهای مالی خود را به راحتی برطرف کنید و از بهترین نرخ‌های ارز بهره‌مند شوید. هدف ما تسهیل امور مالی شما در حین تحصیل در کانادا است تا شما بتوانید با آرامش بر روی اهداف تحصیلی خود تمرکز کنید.

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا

برای اینکه بتوانید پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا بگیرید، به صورت کلی باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. ابتدا باید مقدمات و مدارک لازم را به صورت ترجمه شده آماده کنید.
  2. به صورت آنلاین، دنبال بهترین دانشگاه‌ها جهت ثبت‌نام باشید و برای اپلای در گزینه‌های مورد نظر خود اقدام کنید.
  3. پس از مکاتبه و تأیید پذیرش، در صورت نیاز مبلغ شهریه را پرداخت کرده و نامه پذیرش را از دانشگاه بگیرید.
  4. در گام بعدی باید پس از دریافت وقت سفارت، همراه با تمامی مدارک مورد نیاز و البته نامه رسمی پذیرش، برای گرفتن ویزای کانادا اقدام کنید.
  5. پس از رسیدن ویزا، قبل از شروع ترم به کانادا می‌روید و مشغول به تحصیل خواهید شد.

بورسیه تحصیلی کانادا

مدارک مورد نیاز اخذ پذیرش تحصیلی از کانادا

برای اینکه بتوانید از دانشگاه‌های کانادا پذیرش بگیرید و مراحل قانونی را طی کنید، به صورت کلی به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  • مدرک زبان با نمره قبولی حداقل 6.5 (برای مقطع کارشناسی)
  • نسخه رسمی و ترجمه شده آخرین مدرک تحصیلی (دیپلم، لیسانس و غیره)
  • نامه تمکن مالی
  • انگیزه‌نامه و توصیه‌نامه
  • تکمیل فرم‌های قانونی مربوطه
  • تکمیل فرم سرپرستی (برای دانش‌آموزان)
  • پاسپورت معتبری که حداقل 6 ماه از اعتبار آن باقی مانده باشد
  • عکس و مدارک هویتی
  • مدارک انگشت‌نگاری
  • ریز نمرات
  • رزومه تحصیلی و کاری به همراه مقالات تحقیقی چاپ شده
  • رسیدهای مربوط به واریزی‌های انجام شده

ویزای همراه دانشجویی در کانادا

چنانچه مایل باشید اعضای خانواده شما نیز همراهتان در مهاجرت تحصیلی به کانادا باشند، این امکان وجود دارد. دانشجویان در صورت متأهل بودن، در اغلب اوقات بلافاصله یا با چند ماه تأخیر، می‌توانند همسر و فرزندان زیر 21 سال خود را نیز به کانادا بیاورند و برای آنان ویزا بگیرند.

ویزای همراه دانشجویی در کانادا انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • ویزا همراه با مجوز کار (Open Work Permit): با گرفتن این ویزا، زمانی که خودتان مشغول به تحصیل هستید، همسر شما در کانادا اجازه کار کردن خواهد داشت. البته خود شما هم می‌توانید 20 ساعت در هفته کار جانبی داشته باشید. دریافت این نوع ویزا برای افرادی که مایل به اقامت دائم در کانادا هستند و می‌خواهند ویزای خود را تحت برنامه‌هایی همچون LIMA به کاری تغییر دهند، بسیار مناسب است.
  • ویزای همراه توریستی (Temporary Resident Visa): دانشجویانی که به صورت تمام‌وقت مشغول به تحصیل در کانادا باشند، می‌توانند با تکمیل فرم درخواست، ویزای TRV برای والدین خود گرفته و اسباب اقامت موقتی آن‌ها در این کشور را فراهم کنند. در این فرصت، بستگان دانشجو می‌توانند دنبال کار یا سرمایه‌گذاری باشند و ویزای اقامت دائمی خود را بگیرند.
  • ویزای همراه گاردین یا سرپرستی: دانشجویان زیر 18 سال برای تحصیل در مدارس کانادا باید یک سرپرست در این کشور داشته باشند. به همین خاطر معمولاً یکی از والدین می‌تواند در قالب سرپرست، ویزای همراه دریافت کرده و به کانادا برود. در فرصت تحصیل، همراه دانش‌آموز می‌تواند دنبال کار گشته و خود مستقلاً ویزای کاری بگیرد.

ویزای دانشجویی کانادا

رشته‌های پردرآمد کانادا

دانشگاه‌های کانادا تقریباً تمام رشته‌های تحصیلی را پوشش می‌دهند. با این وجود، برخی از رشته‌ها هستند که سطح درآمد آن‌ها در بازار کار این کشور، بیشتر از بقیه است. 10 مورد از پردرآمدترین رشته‌های تحصیلی در کانادا، به ترتیب عبارتند از:

  • جراح
  • متخصص قلب و عروق
  • متخصص بیهوشی
  • متخصص ارتودنسی
  • داروسازی
  • مدیریت مالی
  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی محیط زیست
  • مهندسی برق
  • متخصص نرم‌افزار و IT

بهترین رشته‌ها برای تحصیل در کانادا

اینکه بهترین رشته‌های تحصیلی در کانادا کدامند، به علایق و سلیقه شخصی شما بستگی دارد. ابتدا باید معیارها و معیارهای انتخاب بهترین را مشخص کنید، تا بتوانید برترین‌ها را شناسایی نمایید. به‌صورت کلی با در نظر گرفتن پارامترهایی همچون پذیرش و آینده کاری در کانادا، می‌توانیم موارد زیر را به عنوان بهترین رشته‌های دانشگاهی کانادا معرفی کنیم:

  • مامایی
  • روانشناسی
  • مهندسی محیط زیست
  • مهندسی مکانیک
  • هوش مصنوعی
  • حقوق
  • حسابداری
  • مدیریت پروژه
  • تربیت بدنی
  • زبان‌شناسی

بهترین رشته‌ها در کانادا

مزایا و معایب تحصیل در کانادا

تحصیل در کانادا نیز مزایا و معایب خاص خودش را دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

مزایا

  • شانس بالای جذب در بازار کار پس از اتمام تحصیل
  • فرجه سه ساله اقامت در کانادا بعد از اتمام تحصیل
  • امکان اخذ ویزای همراه
  • کیفیت آموزشی بسیار بالا
  • فرهنگ بالا
  • حضور دانشگاه‌های برتر و معتبر جهانی
  • زیاد بودن فرصت‌های شغلی

معایب

  • گران بودن شهریه تحصیل در بهترین دانشگاه‌های کانادا
  • سختگیری‌های اداره مهاجرت این کشور برای اعطای ویزا
  • هزینه‌های بالای زندگی در شهرهای شلوغی همچون تورنتو و ونکوور
  • اختلاف ساعت زیاد با ایران
  • زیاد بودن هزینه مسکن در برخی شهرها
  • اختلاف هزینه زیاد بین شهرهای مختلف

شرایط زندگی دانشجویی در کانادا

تا زمانی که بتوانید از پس هزینه‌های زندگی بربیایید، شرایط زندگی دانشجویی در کانادا می‌تواند بسیار مطلوب باشد. نرخ جرم و جنایت در این کشور پایین است و از امنیت اجتماعی خوبی برخوردار است. همچنین نسبت درآمد به هزینه‌ها نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد و با کار کردن پاره‌وقت هم به عنوان یک دانشجو، می‌توانید بخش زیادی از هزینه‌های روزمره زندگی خود را تأمین نمایید.

با این وجود، حتی در حالت ارزان زندگی دانشجویی نیز، باید به طور میانگین سالانه ۱۵ هزار دلار هزینه، صرف زندگی روزانه خود نمایید. این جدای از مبلغی است که بابت شهریه دانشگاه از شما دریافت می‌شود.

با این وجود، شرایط زندگی دانشجویی از زندگی خانوادگی در کانادا راحت‌تر خواهد بود زیرا هزینه‌های کمتری به همراه دارد.

زندگی دانشجویی در کانادا

بهترین شهرهای کانادا برای تحصیل

گاهی اوقات تفاوت‌ها بین هرکدام از شهرهای کانادا از زمین تا آسمان است. بعضی از شهرهای این کشور هستند که از آمریکا هم گران‌ترند اما برخی دیگر از آسیا نیز ارزان‌تر به شمار می‌روند!

به‌صورت کلی با در نظر گرفتن کیفیت مؤسسات آموزش عالی، میانگین شهریه‌ها و شرایط عمومی زندگی، بهترین شهرهای کانادا برای تحصیل عبارتند از:

  • تورنتو
  • مونترال
  • ونکوور
  • ادمونتون
  • اتاوا
  • کبک

شرایط ویزای دانشجویی کانادا

مهم‌ترین شرایطی که برای دریافت ویزای مهاجرت تحصیلی به کانادا باید از آن‌ها برخوردار باشید شامل قرار داشتن در بازه سنی مناسب (متناسب با مقطع تحصیلی)، ارائه نامه تمکن مالی، مدرک زبان با نمره قابل قبول، مدارک بیومتریک (انگشت‌نگاری و غیره)، مدارک هویتی و البته نامه پذیرش از دانشگاه، هستند.

همچنین بخوانید: طرح ترامپ مبنی بر ذخیره بیت کوین ملی آمریکا

همچنین اگر قرار است برای گرفتن ویزای همراه هم اقدام کنید، باید مدارک مورد نیاز آن‌ها را نیز تسلیم سفارت کنید.

ویزای دانشجویی کانادا

ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا

بر خلاف ادعایی که خیلی از مؤسسات مهاجرتی مطرح می‌کنند، واقعیت این است که امکان ریجکت شدن درخواست ویزای تحصیلی به کانادا نیز وجود دارد. در واقع حدود ۳۰٪ از پرونده‌های تقاضای مهاجرت تحصیلی به کانادا، به دلایل مختلفی ریجکت می‌شوند.

مهم‌ترین دلایل برای ریجکت شدن درخواست ویزای تحصیلی کانادا عبارتند از:

  • نقص مدارک
  • داشتن گپ تحصیلی بیش از ۳ تا ۵ سال (بسته به مقطع مورد نظر)
  • عدم دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، یا دیر دریافت نمودن آن
  • نداشتن تمکن مالی کافی
  • پایین بودن معدل
  • ناتوانی در قانع کردن آفیسرهای دفتر مهاجرت، برای بازگشت به کشور پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی

توجه داشته باشید که امکان اعتراض به ریجکتی پرونده مهاجرت تحصیلی توسط وکلای قانونی شما وجود دارد و در خیلی از موارد، مشکل رفع می‌شود.

روش‌های پر کردن گپ تحصیلی

داشتن گپ تحصیلی زیاد یکی از مهم‌ترین عوامل ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا و عدم موفقیت در دریافت نامه پذیرش است. با این وجود اگر درگیر چنین شرایطی هستید، خوشبختانه راهکارهایی وجود دارد.

اولین راهکار شرکت در دوره‌های آموزشی میان و دریافت مدارک معتبری از آزمون‌های مختلفی همچون SAT، GRE، GMAT است. این راهکار به ویژه برای ادامه تحصیل در کالج‌ها بسیار مناسب است.

همچنین افرادی که با وجود داشتن گپ تحصیلی زیاد، از یک رزومه علمی و پژوهشی خیلی خوب برخوردار هستند، می‌توانند مشمول استثنا قرار گرفته و نامه پذیرش از طرف دانشگاه بگیرند.

خوابگاه‌های دانشجویی در کانادا

دانشگاه‌های کانادا معمولاً به داشتن خوابگاه‌های خوب معروف هستند. واحدهای خوابگاهی ممکن است داخل محوطه دانشگاه، یا خارج از آن قرار داشته باشند. شما همچنین می‌توانید بسته به توان مالی، اتاق‌های چند نفره، واحدهای دارای اتاق مجزا یا سوئیت‌های مستقل اجاره کنید. البته جدای از هزینه، باید به موقع اقدام نمایید تا جاهای خالی پر نشود.

دانشجویانی که موفق به دریافت خوابگاه در هر ترم نمی‌شوند، مجبور خواهند بود در آپارتمان‌ها یا اتاق‌های اجاره‌ای خصوصی اقامت کنند.

کار دانشجویی همزمان با تحصیل در کانادا

دانشجویان مهاجر اجازه دارند با ویزای تحصیلی هر هفته ۲۰ ساعت در داخل یا خارج دانشگاه کار کنند. بسته به نوع فعالیت، درآمد شما از یک کار پاره‌وقت ساده در این کشور می‌تواند از ساعتی ۱۱ تا ۲۲ دلار متفاوت باشد. همچنین آخر هفته‌ها و در فاصله تعطیلی‌های بین ترم، اجازه دارید به صورت تمام‌وقت کار کنید.

کار کردن حین تحصیل نه‌تنها برای کسب درآمد و کمک به مخارج زندگی مفید است بلکه می‌تواند مسیر شما برای دریافت ویزای تجربه کار کانادایی پس از فارغ‌التحصیلی را هموار کند.

موقعیت کار پس از تحصیل در کانادا

بسته به شرایط، پس از اتمام تحصیل در کانادا، ۸ ماه تا ۳ سال فرصت خواهید داشت تا دنبال کار بگردید. در این مدت کارت اقامت موقت در این کشور را خواهید داشت و از این بابت دچار مشکل نخواهید شد.

افرادی که از دانشگاه‌های معتبر فارغ‌التحصیل می‌شوند، از فرصت‌های بسیار خوبی برای مشغول شدن در بازار کار برخوردار خواهند شد. کانادا اقتصادی فعال و بازار کاری پویا دارد و قطعاً برای شما نیز جا خواهد داشت. البته کاریابی در شهر شلوغی مانند تورنتو و ونکوور ممکن است کمی سخت باشد، اما در نهایت اتفاق می‌افتد.

در کانادا بهترین کمپانی‌های جهان شعبه مستقیم دارند و فرصت استخدام در بالاترین سطح کاری را برای شما فراهم می‌کنند. چنانچه حین تحصیل سابقه کار یا انجام فعالیت‌های فوق درسی قابل توجه را داشته باشید، از شانس بیشتری برای استخدام برخوردار خواهید بود.

کار در کانادا

وضعیت اقامت و اخذ تابعیت پس از تحصیل در کانادا

پس از اتمام تحصیل، خود و اعضای خانواده همراهتان اجازه اقامت موقت در کانادا را خواهید داشت. در فرجه‌ای که اداره مهاجرت این کشور برای شما در نظر می‌گیرد، می‌توانید دنبال کار گشته و با استفاده از برنامه‌هایی همچون اکسپرس اینتری، ویزای خود را به کاری تغییر دهید. پس از آن، می‌توانید با گذشت ۵ سال، اقامت دائم این کشور را بگیرید. چنانچه ۵ سال دیگر هم در کانادا بمانید، کارت شهروندی آن را دریافت خواهید کرد.

تحصیل در کانادا بهتر است یا آمریکا؟

تحصیل در کانادا و آمریکا مزایا و معایب خاص خودش را دارد. به‌صورت کلی هزینه‌های تحصیل و زندگی در کانادا کمتر است اما رنکینگ دانشگاه‌های آمریکا بالاتر است. همسر شما در کانادا اجازه کار خواهد داشت در حالی که بزرگ‌ترین کمپانی‌های جهان در آمریکا هستند. کانادا حدود ۳ سال فرجه اقامت کاریابی پس از اتمام تحصیل به شما می‌دهد در حالی که این فرصت در آمریکا تنها یک سال است.

تحصیل در کانادا بهتر است یا اتریش؟

تحصیل در اتریش نیز مزایا و معایب خاص خودش را نسبت به کانادا دارد. به‌صورت کلی هزینه تحصیل کردن در دانشگاه‌های اتریش ارزان‌تر از کاناداست و داشتن گپ تحصیلی برای مؤسسات آموزش عالی این کشور مهم نیست. با این وجود، تحصیل در اتریش اغلب به زبان آلمانی (با کورس‌های محدود انگلیسی) است و شانس گرفتن بورسیه در آن بسیار کم است.

روش‌های اخذ اقامت دائم پس از تحصیل در کانادا

پس از اتمام تحصیل در کانادا باید یک شغل مناسب پیدا کرده و ویزای خود را به کاری تغییر دهید. همچنین در فرصت تحصیل، همسر شما نیز می‌تواند ویزای کاری بگیرد و شما را تحت پوشش خودش دربیاورد. با ۵ سال در اختیار داشتن ویزای کاری، می‌توانید اقامت دائمی این کشور را بگیرید.

سخن آخر

کانادا یک کشور مهاجرپذیر است که به دلایل مختلفی یک مقصد عالی برای مهاجرت تحصیلی به شمار می‌رود. شرایط زندگی در این کشور وضعیت مطلوبی دارد و مدارس و دانشگاه‌های آن از کیفیت آموزشی بسیار مناسبی برخوردار هستند. با مهاجرت تحصیلی به کانادا می‌توانید همسر و فرزندان خود را نیز همراه برده و حین تحصیل کار هم بکنید.

هزینه‌های تحصیل در کانادا به نسبت کیفیت دانشگاه‌ها مطلوب است و با انجام یک کار پاره‌وقت، هزینه‌های زندگی یک دانشجو، به خوبی تأمین می‌شود. علاوه بر این، شانس زیادی برای گرفتن بورسیه‌های مختلف در سال‌های تحصیلی وجود دارد.

در این مقاله سعی کردیم به صورت جامع و کامل به موضوع مهاجرت تحصیلی به کانادا بپردازیم و امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

سوالات متداول درباره مهاجرت تحصیلی به کانادا

  1. چه مدارکی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا لازم است؟
    • مدارک مورد نیاز شامل پاسپورت معتبر، نامه پذیرش از دانشگاه یا موسسه آموزشی در کانادا، مدارک مالی، و مدرک زبان (مثل IELTS یا TOEFL) است.
  2. چگونه می‌توانم از یک دانشگاه کانادایی پذیرش بگیرم؟
    • ابتدا باید رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید، سپس مدارک لازم مانند ریزنمرات تحصیلی، مدرک زبان، و انگیزه‌نامه را به دانشگاه ارسال کنید. پس از بررسی مدارک، اگر واجد شرایط باشید، نامه پذیرش دریافت خواهید کرد.
  3. آیا امکان کار کردن در حین تحصیل در کانادا وجود دارد؟
    • بله، دانشجویان بین‌المللی می‌توانند به مدت ۲۰ ساعت در هفته در طول تحصیل و به صورت تمام‌وقت در تعطیلات کار کنند.
  4. هزینه‌های تحصیل در کانادا چقدر است؟
    • هزینه‌های تحصیل در کانادا بسته به رشته و دانشگاه متفاوت است، اما به طور میانگین سالانه بین ۱۵,۰۰۰ تا ۳۰,۰۰۰ دلار کانادا می‌باشد. هزینه‌های زندگی نیز باید در نظر گرفته شود.
  5. آیا پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانم در کانادا بمانم و کار کنم؟
    • بله، پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانید برای ویزای کار پس از تحصیل (Post-Graduation Work Permit) درخواست دهید و تا ۳ سال در کانادا بمانید و کار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات صرافی حافظ

نظرات همراهان صرافی حافظ

آدرس ما:

شماره تماس دفتر:

نشانی ایمیل:

واتساپ کانادا:

واتساپ ایران: