هزینه مهاجرت به کانادا
هزینه مهاجرت به کانادا برای بسیاری از افراد، اولین چیزی است که هنگام تصمیمگیری برای مهاجرت به کانادا مطرح میشود.
این موضوع یکی از کلیدیترین شاخصهایی است که باعث اخذ تصمیم قطعی یا انصراف متقاضیان زیادی از مهاجرت شده است. از طرف دیگر، این یک واقعیت است که مهاجرت امری هزینهبر است و نمیتوان آن را نادیده گرفت یا سهلانگارانه با آن برخورد کرد.
با این وجود، پیش از هر چیز باید بدانید که هزینه مهاجرت به کانادا نسبت به بسیاری از کشورهای پیشرفته دیگر، نظیر آمریکا یا کشورهای دیگر آمریکایی، بسیار مقرونبهصرفهتر است و امکان تأمین آن برای بسیاری از افراد وجود دارد.
مهاجرت به کانادا از راهها و روشهای مختلفی امکانپذیر است که هرکدام هزینههای مخصوص به خود را دارند. علاوه بر این، باید به متغیرهایی نظیر نوسانات قیمت دلار، تغییر سالانه تعرفهها و غیره نیز توجه داشته باشید.
بهطور کلی برای مهاجرت به کانادا یک سری هزینههای متغیر و یک سری هزینههای ثابت وجود دارد که باید هر دو را مد نظر قرار دهید.
در این مقاله از صرافی حافظ قصد داریم نگاهی دقیقتر به بحث هزینه مهاجرت به کانادا بیندازیم. اگر شما هم به رفتن به این کشور فکر میکنید، بهتر است همراه ما باشید.
حداقل پولی که برای مهاجرت به کانادا نیاز دارید
اگر متغیرهایی همچون روش مهاجرتی و نوسان قیمت دلار را در نظر نگیریم، در سال 2024 برای مهاجرت هر فرد مجرد باید به طور متوسط حدود 1 میلیارد تومان، یا اگر دقیقتر بگوییم، 15,500 دلار هزینه کنید.
طبیعتاً با اضافه شدن همسر و فرزندان، این مبلغ افزایش مییابد و میتواند از 21 تا 30 هزار دلار هم برسد (حدود 1.5 تا 3 میلیارد تومان).
البته این ارقام تقریبی برآورد شدهاند و مبتنی بر اعدادی هستند که توسط دولت کانادا اعلام شدهاند. برای تخمین عدد اصلی باید هزینههای جانبی همچون هزینه مشاوره، دستمزد وکیل مهاجرتی، ترجمه و آمادهسازی مدارک و غیره را نیز در نظر بگیرید.
نکته: توجه داشته باشید که هزینه تأمین گواهی تمکن مالی را میتوان هم جزو هزینههای مهاجرت در نظر گرفت و هم نه، زیرا بعد از اخذ ویزا میتوانید مبلغی را که به حساب تمکن مالی خواباندهاید، آزاد کنید.
عوامل مؤثر بر هزینه مهاجرت به کانادا
عوامل مختلفی وجود دارند که میتوانند بر هزینه مهاجرت به کانادا اثرگذار باشند و مهمترین آنها عبارتند از:
- اختلاف نرخ دلار و نوسانات ارزی (به همین دلیل همیشه باید مقدار بیشتری پول آماده داشته باشید تا در صورت بروز نوسان، با کمبود منابع مالی مواجه نشوید)
- تفاوت در هزینههای مهاجرت در روشهای مختلف (به عنوان مثال، هزینه مهاجرت سرمایهگذاری بیشتر از مهاجرت کاری است)
- تعداد افراد متقاضی مهاجرت (همراه داشتن همسر و فرزند)
- استان و شهر مقصد (هزینههای زندگی و مهاجرت در برخی از شهرها و استانهای کانادا پایینتر از بقیه است)
- هزینههای جانبی مهاجرت
نکته: توجه داشته باشید که حواله ارزی با اختلافهای بعضاً چند روزه و با نرخ روز تسویه واریز میشود. از این رو ممکن است در فاصله جابهجایی پول، ارزش ریال پایین بیاید و شما را دچار کسری کند.
به همین خاطر، بهتر است همیشه حوالههای ارزی را بهصورت دلار واریز کنید یا مبلغی را بابت پوشش نوسانات احتمالی در نظر بگیرید.
هزینههای جانبی مهاجرت به کانادا
در کنار هزینههایی که باید مستقیماً برای طی کردن روند مهاجرت بپردازید، تعدادی هزینه جانبی نیز وجود دارد که در نهایت ملزم به پرداخت آنها هستید. این هزینههای جانبی توسط دولت کانادا تعریف نشدهاند، بلکه مواردی هستند که در این مسیر وجود دارند:
- هزینه شرکت در کلاس زبان (در صورت لزوم)
- هزینه شرکت در آزمونهای بینالمللی برای اخذ مدرک زبان انگلیسی (یا فرانسه)
- هزینه دستمزد مشاور و وکیل مهاجرتی
- هزینههای مربوط به تست سلامت پزشکی
- هزینههای بیومتریک یا انگشتنگاری در سفارت (که در ادامه به عنوان یکی از بزرگترین هزینههای جانبی، بیشتر در خصوص آن توضیح خواهیم داد)
- هزینه دریافت گواهی عدم سوءپیشینه
- هزینههای مربوط به ترجمه رسمی مدارک
- هزینه آمادهسازی برخی از مدارک همچون آزادسازی و ارزیابی مدرک تحصیلی (ECA) یا گرفتن عکس و غیره
- هزینه تمدید پاسپورت (در صورت نیاز)
هزینه بیومتریک مهاجرت به کانادا
هزینههای مربوط به انگشتنگاری یا بیومتریک، همانطور که اشاره کردیم، یکی از بزرگترین هزینههای جانبی مهاجرت به کانادا محسوب میشود، زیرا برای انجام آن باید حتماً به یکی از سفارتخانههای کانادا در کشورهای همسایه مراجعه کنید.
خود روند انگشتنگاری توسط سفارت هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت اما مبالغی که باید بابت سفر (خود و تمام اعضای خانواده – در صورت مهاجرت خانوادگی)، اقامت و خوراک در آن کشور بپردازید، هزینهها را دوچندان میکند.
طبیعی است که هرچقدر تعداد اعضای خانواده (فرزندان) بیشتر باشد، هزینه این سفر جانبی اجباری بیشتر خواهد شد. به همین دلیل، برای مدیریت هزینهها بهتر است بهترین و ارزانترین کشور همسایه را برای مراجعه به سفارت کانادا انتخاب کنید.
هزینههای ثابت مهاجرت به کانادا
همانطور که اشاره کردیم، هزینه مهاجرت به کانادا شامل هزینههای ثابت و متغیر میشود. متغیرها شامل هزینههای جانبی و البته هزینههای خاص مربوط به روشهای مهاجرتی مختلف هستند.
اما با این وجود، برخی از پرداختیها هستند که در تمامی روشها ثابت بوده و تمام متقاضیان مکلف به پرداخت آنها هستند.
هزینههای ثابت و تکرارشونده در همه روشهای مهاجرتی به کانادا عبارتند از:
- هزینه آتوریزیشن ویزا: 7 دلار کانادا
- هزینه درخواست حق اقامت دائم: 512 دلار کانادا
- هزینه بیومتریک برای هر نفر: 85 دلار کانادا
هزینه روشهای مختلف مهاجرت به کانادا
روشهای گوناگونی برای مهاجرت به کانادا وجود دارند، از پناهندگی گرفته تا مهاجرت از طریق برنامه نامزدی استانی.
از آنجایی که کانادا یک کشور مهاجرپذیر است، راههای مختلفی را برای ورود مهاجران شایسته طراحی کرده و برنامههای مهاجرتی گوناگونی را پیادهسازی کرده است.
گرچه 9 روش کلی برای گرفتن اقامت کانادا وجود دارد، اما اصلیترینها عبارتند از مهاجرت کاری، مهاجرت تحصیلی و مهاجرت سرمایهگذاری. بهجز پناهندگی که شرایط ویژهای دارد، سایر روشهای مهاجرتی زیرمجموعه یکی از این سه گروه قرار میگیرند.
در ادامه به بررسی هزینه مهاجرت به کانادا از طریق هر یک از این سه روش مورد اشاره میپردازیم.
هزینه مهاجرت کاری به کانادا
مهاجرت کاری محبوبترین روش مهاجرت به کانادا محسوب میشود و دولت این کشور نیز برنامههای زیادی برای مهاجرت از این طریق طراحی کرده است. یکی از دلایل مهم محبوبیت این روش مهاجرتی، ارزانتر بودن هزینه آن نسبت به دیگر برنامهها است.
البته هرکدام از برنامههای مختلف مهاجرت کاری هزینههای متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند، اما بهصورت کلی از روشهایی مانند مهاجرت تحصیلی یا سرمایهگذاری، هزینه مقرونبهصرفهتری دارد.
گرچه متغیرهای زیادی در این زمینه وجود دارند، اما موارد زیر هزینههای ثابتی بهشمار میروند که تقریباً در تمامی برنامههای مهاجرت کاری ملزم به پرداخت آنها هستید:
- هزینه بررسی پرونده درخواست مهاجرت به همراه همسر (بدون حق اقامت دائم): 850 دلار کانادا (برای هر نفر)
- هزینه بررسی پرونده درخواست مهاجرت به همراه همسر (علاوه بر حق اقامت دائم): 1365 دلار کانادا (برای هر نفر)
- هزینه بررسی پرونده
- هزینه بررسی پرونده درخواست مهاجرت هر فرزند: 230 دلار کانادا
هزینه مهاجرت تحصیلی به کانادا
مهاجرت تحصیلی یکی از جذابترین روشهای مهاجرت به کانادا محسوب میشود زیرا میتواند امتیازات بسیار زیادی برای شما داشته باشد.
افرادی که در کانادا تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان میرسانند از شانس زیادی برای جذب شدن در بازار کار برخوردار خواهند بود و مسیر هموارتری برای اخذ اقامت دائم خواهند داشت.
همچنین میتوانند سطح علمی خود را بالاتر برده و در مدت تحصیل به زندگی در جامعه جدید عادت کنند.
با این وجود، مهاجرت تحصیلی به کانادا شاید ارزانترین روش پیش روی شما نباشد، زیرا هزینههای آن به سه بخش زیر تقسیمبندی میشوند:
- هزینههای ثابت مربوط به بررسی پرونده، تمکن مالی، صدور ویزا، صدور جواز تحصیل و غیره
- هزینههای مربوط به درخواست پذیرش، ثبتنام در دانشگاه و البته پرداخت شهریه یک یا دو ترم اول
- هزینههای مربوط به زندگی دانشجویی مانند هزینه خوابگاه، اجاره خانه، خورد و خوراک و غیره
بزرگترین مانع بر سر راه دانشجویان این است که علاوه بر هزینههای زندگی، باید هزینههای مربوط به شهریه دانشگاه را نیز بپردازند. علاوه بر این، تحصیل کردن خود میتواند هزینههای جانبی زیادی داشته باشد.
از طرف دیگر، دانشجویان نه وقت کافی و نه اجازه کار دائمی دارند. به همین خاطر نمیتوانند بهصورت کامل تمامی مخارج خود را با یک شغل پارهوقت جبران نمایند. از این رو اغلب مجبور میشوند با تکیه بر منابع مالی شخصی، نیازهای مالی خود را برطرف کنند.
با این وجود، مهاجرت تحصیلی یک مزیت مالی بزرگ دارد و آن امکان بهرهمند شدن از برنامههای بورسیه دانشجویی و کمکهزینههای تحصیلی است. کانادا برنامههای بورسیه بسیار متنوع و خوبی ارائه میدهد که احتمال دریافت آنها بهصورت ترمی یا حتی دائمی زیاد است.
اخذ بورسیه و کمکهزینه، بخش زیادی از هزینههای شما از جمله شهریه و حتی خوابگاه را جبران نموده و باعث میشود تنها با تکیه بر یک کار نیمهوقت، بتوانید باقی هزینههای زندگی را تأمین کنید.
در زیر به شرح برخی از مهمترین هزینههای مهاجرت تحصیلی به کانادا اشاره میکنیم:
- هزینه یک سال زندگی دانشجویی در کانادا: 15 هزار دلار کانادا
- هزینههای مربوط به بیومتریک و انگشتنگاری: 85 دلار کانادا
- هزینه درخواست حق اقامت دائم: 200 دلار کانادا
- هزینه صدور اجازه تحصیل: 150 دلار کانادا
- هزینه ثبتنام در دانشگاه: بین 40 تا 250 دلار کانادا
- هزینه شهریه هر ترم دانشگاه در مقاطع تحصیلی مختلف: بین 15 تا 40 هزار دلار کانادا
نکته 1: ارقامی که در بالا به آنها اشاره کردیم بهصورت میانگین و متوسط هستند و ممکن است بسته به دانشگاه، استانی که در آن قرار دارد و مقطع تحصیلی متفاوت باشند. برای اطلاع دقیق از هزینههای مهاجرت تحصیلی بهتر است سایت رسمی دانشگاه مربوطه را بررسی کنید.
نکته 2: یکی از مدارک مهم برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای کانادا، داشتن آیلتس بالای 6.5 است. به همین خاطر باید تا جای ممکن زبان انگلیسی را تمرین کنید و در صورت لزوم در کلاسهای تخصصی شرکت کنید تا بتوانید با موفقیت، نمره بالایی از این آزمون کسب کنید. کلاسهایی که خود برای شما هزینه در بر خواهند داشت.
هزینه مهاجرت سرمایهگذاری به کانادا
چنانچه از سرمایه کافی برخوردار هستید، مهاجرت از طریق سرمایهگذاری بهترین روش اخذ اقامت کانادا خواهد بود. افرادی که از این روش اقدام میکنند، میتوانند با خیالی آسوده اعضای خانواده را همراه خود به این کشور ببرند و نهتنها اقامت دائمی آن را بگیرند، بلکه فرصتهای زیادی برای توسعه کسبوکار و افزایش سطح درآمد خود خواهند داشت.
کانادا کشوری است که اقتصادی پویا و بازاری فعال دارد، از همین رو سرمایهگذاری در کسبوکارهای آن میتواند یک فرصت مناسب، نه فقط برای کسب اقامت دائمی، بلکه برای کسب سود باشد.
مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری برنامههای مختلفی دارد که هرکدام مزایا، معایب و البته هزینههای مختص خود را دارند. بسته به اینکه برنامه استارتاپ ویزا را انتخاب کنید، یا خوداشتغالی، یا سرمایهگذاری استانی و غیره، متحمل هزینههای مختلفی خواهید شد که موارد ثابت در همه آنها عبارتند از:
- هزینه بررسی پرونده متقاضی (بدون حق اقامت دائم): 1625 دلار کانادا
- هزینه بررسی پرونده همسر متقاضی (بدون حق اقامت دائم): 850 دلار کانادا
- هزینه بررسی پرونده متقاضی (همراه با حق اقامت دائم): 2140 دلار کانادا
- هزینه بررسی پرونده همسر متقاضی (همراه با حق اقامت دائم): 1365 دلار کانادا
- هزینه بررسی پرونده هر فرزند متقاضی: 230 دلار کانادا
در روش مهاجرت سرمایهگذاری، علاوه بر هزینههای زندگی، تمکن مالی بالا و هزینههای بررسی پرونده، باید یک سرمایه اولیه نیز داشته باشید.
بسته به روش مورد نظر، مبلغ این سرمایه میتواند حداقل بین 50 تا 75 هزار دلار کانادا باشد، اما معمولاً پروندههایی مورد پذیرش دولت کانادا قرار میگیرند که حداقل 150 هزار دلار کانادا سرمایه اولیه داشته باشند.
سرمایهگذاری در کانادا برای اخذ اقامت دائمی این کشور روند پیچیدهای دارد که حتماً باید طی همکاری دقیق با مشاوران و وکلای مهاجرتی انجام شود.
هزینه مهاجرت به کانادا با برنامه اسپانسرشیپ
در برنامه مهاجرت اسپانسرشیپ، یکی از بستگان شما در کانادا که اقامت دائم یا شهروندی این کشور را دارد، میتواند اسپانسر مهاجرت شما شده و هزینههای مربوطه را پرداخت کند.
در این روش، خود متقاضی عملاً بجز هزینه بلیط و موارد مربوط به بیومتریک، نیازی به پرداخت هزینههای دیگری نخواهد داشت.
در عوض، فرد اسپانسر کانادایی باید تمام الزامات مالی، اعم از گواهی تمکن مالی و غیره را تأمین نماید. برای اسپانسر شدن، حتماً باید یکی از بستگان درجه یک (همسر، پدر و مادر، فرزند، پدربزرگ و مادربزرگ) فرد متقاضی باشید.
میانگین هزینههای ثابت ویزای اسپانسرشیپ کانادا برای فرد حامی نیز عبارتند از:
- هزینه بررسی پرونده اسپانسرشیپ فرزند متقاضی: 150 دلار کانادا
- هزینه بررسی پرونده اسپانسرشیپ فرزند همسر متقاضی: 155 دلار کانادا
- هزینه بررسی پرونده اسپانسرشیپ همسر یا نامزد متقاضی: 565 دلار کانادا
- هزینه بررسی پرونده اسپانسرشیپ همسر یا نامزد متقاضی همراه با حق اقامت دائم: 1080 دلار کانادا
هزینه مهاجرت به کانادا با ویزای توریستی
توجه داشته باشید که جز در موارد استثنایی، امکان اخذ اقامت کانادا از طریق ویزای توریستی وجود ندارد. اما خوشبختانه دولت این کشور در یکی دو سال گذشته برای ایرانیها استثنا قائل شده و امکان تبدیل ویزای توریستی به ویزای کاری را برای هموطنان ما فراهم نموده است.
هزینههای اخذ اقامت کانادا از طریق ویزای توریستی چندان بالا نیست، زیرا شما تنها باید مخارج مربوط به بلیط رفت و برگشت، هزینه سکونت در طول بررسی پرونده، خورد و خوراک و غیره را بپردازید و نیازی به پرداخت هزینههای بررسی پرونده مهاجرتی و گرفتن حق اقامت دائم نیست.
با این وجود، باید هزینههای بیومتریک، ارزیابی مدارک، سفارت، تهیه عکس و غیره را بپردازید تا بتوانید ویزای توریستی موقت خود را بگیرید.
ارزانترین راه مهاجرت به کانادا
کانادا کشوری است که مهاجرت به آن نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر مانند آمریکا، بسیار ارزانتر است. روشهایی که در بالا به آنها اشاره کردیم، بهترین و کمدردسرترین راههای مهاجرت به این کشور محسوب میشوند.
اما در میان آنها، مهاجرت اسپانسرشیپ یا مهاجرت از طریق ازدواج (که زیرمجموعه همان محسوب میشود) ارزانترین و کمهزینهترین روشهای موجود هستند.
اعداد و ارقامی که در بالا به آنها اشاره شد، همگی تقریبی هستند و ممکن است در اثر عوامل مختلفی تغییر کنند. از این رو، ضروری است برای اطلاع دقیق از هزینه مهاجرت به کانادا در روشهای مختلف، حتماً با وکیل مهاجرتی خود مشورت کنید.
سخن آخر
هزینه مهاجرت به کانادا بسته به روش مورد نظر شما متفاوت خواهد بود. بهترین روشهای کلی برای مهاجرت به این کشور شامل مهاجرت کاری، تحصیلی و سرمایهگذاری هستند که هرکدام انواع و البته هزینههای خاص خود را دارند.
علاوه بر روش مهاجرت، متغیرهایی همچون شهر یا استان محل زندگی نیز روی هزینههای شما تأثیرگذار خواهند بود.
در این مقاله تلاش کردیم تا شمای کلی از هزینه مهاجرت به کانادا در روشهای مختلف به شما ارائه کنیم. این شما هستید که در نهایت باید بسته به شرایط و بودجه خود، بهترین روش را انتخاب نمایید.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
سوالات متداول
آیا امکان مهاجرت رایگان به کانادا وجود دارد؟
بله، افرادی که از طریق ویزای اسپانسرشیپ یا ازدواج به کانادا مهاجرت میکنند، عملاً نیازی به پرداخت هیچ هزینهای ندارند و حتی لازم نیست گواهی تمکن مالی ارائه کنند. از طرف دیگر، دانشجویان نخبهای که بورسیه تحصیلی فول فاند از دانشگاههای کانادایی میگیرند نیز شرایط مشابهی خواهند داشت.
بهترین روش مهاجرت به کانادا کدام است؟
هر روش مزایا و معایب خاص خودش را دارد، اما ویزای کاری کانادا نهتنها هزینه پایینتری نسبت به سایر روشها دارد، بلکه از روز اول به شما اجازه کار دائم و فرصت تأمین مخارج را میدهد.
هزینه گرفتن پناهندگی کانادا چقدر است؟
پناهندگی روش پرریسکی است که توصیه میکنیم سراغ آن نروید. توجه داشته باشید که افرادی که مایل به گرفتن پناهندگی هستند نیز باید هزینههای مختلفی را پرداخت کنند، از جمله اقامت در یک کشور خارجی تا لحظه مشخص شدن تکلیف درخواستشان.