مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری + شرایط ویزای سرمایه گذاری

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری یکی از جذاب‌ترین مسیرهای مهاجرتی برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران بین‌المللی است که به دنبال فرصت‌های جدید در یکی از پویا‌ترین بازارهای اقتصادی جهان هستند. این برنامه به متقاضیان این امکان را می‌دهد که با سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای کانادایی یا ایجاد اشتغال در این کشور، به اقامت دائم کانادا دست […]

...

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری یکی از جذاب‌ترین مسیرهای مهاجرتی برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران بین‌المللی است که به دنبال فرصت‌های جدید در یکی از پویا‌ترین بازارهای اقتصادی جهان هستند. این برنامه به متقاضیان این امکان را می‌دهد که با سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای کانادایی یا ایجاد اشتغال در این کشور، به اقامت دائم کانادا دست یابند.

شرایط ویزای سرمایه‌گذاری شامل معیارهایی نظیر حداقل میزان سرمایه‌گذاری، تجربه مدیریت کسب‌وکار و توانایی مالی برای پشتیبانی از سرمایه‌گذاری در کانادا است. همچنین، متقاضیان باید نشان دهند که قادر به مدیریت موفقیت‌آمیز یک کسب‌وکار جدید یا موجود هستند و از این طریق به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در کانادا کمک خواهند کرد.

برنامه‌های مختلف ویزای سرمایه‌گذاری کانادا، فرصت‌های گسترده‌ای را برای کارآفرینان فراهم می‌آورد و آنها را به مسیر موفقیت در این کشور هدایت می‌کند.

شرایط سرمایه گذاری در کانادا

سرمایه‌گذاری سریع‌ترین راهی است که می‌تواند کارت شهروندی کانادا را در اختیار شما قرار دهد. این روش علاوه بر اقامت، این امکان را به شما می‌دهد تا در هر یک از استان‌های این کشور که مدنظر خودتان قرار دارد، یک کسب‌وکار راه‌اندازی کرده و شروع به کسب درآمد کنید.

عضویت کانادا در اتحادیه‌های جهانی، امنیت اقتصادی، دسترسی به بازارهای آزاد، نرخ اشتغال بالا، قوانین تجاری ساده و البته نرخ مالیات بسیار کمتر از بسیاری کشورها، باعث شده تا کانادا به یک فرصت سرمایه‌گذاری عالی تبدیل شود. دولت این کشور برای جذب هرچه بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی، برنامه‌های متعددی برای تسهیل روند مهاجرت آنان در نظر گرفته است.
اگر سرمایه کافی داشته باشید و از روش صحیح اقدام کنید، نه‌تنها می‌توانید به گسترش بازار کار خود و افزایش سطح درآمدی فکر کنید، بلکه می‌توانید راحت‌تر از روش‌های دیگر کارت اقامت دائم و بعد شهروندی کانادا را بگیرید.

مهم‌ترین شرایط سرمایه‌گذاری در کانادا عبارت‌اند از:

  • داشتن سرمایه کافی::برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری، به یک حداقل سرمایه اولیه نیاز دارید که حساب آن از نامه تمکن مالی و هزینه‌های زندگی جداست. این مبلغ که در ادامه در خصوص میزان آن توضیح خواهیم داد، باید تماماً خرج کسب‌وکاری شود که قصد دارید در کانادا اداره کنید.
  • تمکن مالی: برای اینکه بتوانید از طریق سرمایه‌گذاری به کانادا مهاجرت کنید، باید بین 150 تا 800 هزار دلار کانادا تمکن مالی داشته باشید و بتوانید از پس هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌تان بربیایید.
  • دارایی خالص: بعضی از برنامه‌های سرمایه‌گذاری در کانادا هستند که از شما می‌خواهند دارایی خالص 1.6 میلیون دلاری خود را به اثبات برسانید. البته این مبلغ بسته به برنامه‌های خاص ممکن است کمی کمتر یا بیشتر هم بشود.
  • داشتن سابقه کار: افرادی که می‌خواهند با خرید یا راه‌اندازی بیزینس به کانادا مهاجرت کنند، باید حداقل 3 تا 5 سال سابقه کار مداوم در یک سمت مدیریتی مرتبط را داشته باشند. البته مرتبط بودن سابقه کار بسته به نوع کسب‌وکار می‌تواند از درجه اهمیت ساقط باشد.
  • عدم سوءپیشینه: برای استفاده از مزایای این برنامه مهاجرتی باید سابقه کیفری شما کاملاً پاک باشد.
  • مهارت‌های زبانی: گرچه در بعضی از برنامه‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری به کانادا حتی نیازی به ارائه مدرک زبان ندارید، اما اصولاً بهتر است زبان انگلیسی یا فرانسه را تا سطح متوسط بلد باشید تا به مشکل برنخورید. در بسیاری از برنامه‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری، از شما خواسته می‌شود تا مدرک آیلتس 5 یا 6 ارائه کنید.

نکته: با وجود الزام بعضی از برنامه‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری به ارائه مدرک زبان، سطح زبان انگلیسی مورد درخواست آن‌ها حداکثر 6.5 است. به این معنی که اگر زبان انگلیسی شما ضعیف است، نیازی نیست زحمت زیادی برای تقویت آن بکشید.

  • شرایط سنی: برای گرفتن ویزای سرمایه‌گذاری کانادا باید حداقل 18 سال سن داشته باشید. البته در برخی از برنامه‌های مهاجرتی حداقل سن، 21 سال تعریف شده است. یکی از مزیت‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری این است که هیچ سقفی برای سن متقاضی در نظر نمی‌گیرد. برخی از برنامه‌ها حتی حداقل سن متقاضی را 55 سال تعیین می‌کنند!

همچنین بخوانید: تبدیل ویزای توریستی کانادا به ویزای کار 2024

ویزای سرمایه‌گذاری کانادا

اصولاً برای مهاجرت به کانادا 3 روش اصلی وجود دارد که یکی از آن‌ها سرمایه‌گذاری است. کانادا کشوری است که امتیازات ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاری‌های فعال در نظر گرفته و یکی از آن‌ها اعطای ویزاست. این مسئله باعث شده تا بسیاری از افرادی که از شرایط مالی لازم برخوردار هستند، از این طریق اقدام به دریافت اقامت کانادا کنند.

ویزای سرمایه‌گذاری کانادا یکی از راحت‌ترین راه‌های ورود به این کشور محسوب می‌شود زیرا گرچه روند آن ممکن است کمی طول بکشد، اما معمولاً ریسک و زحمت کمتری دارد. پول همیشه حلال مشکلات است و در مسیر مهاجرت نیز می‌تواند هموارکننده راه شما باشد.

بیشتر کشورهای جهان از طریق سرمایه‌گذاری ویزا و اقامت خود را در اختیار شما قرار می‌دهند اما آنچه کانادا را در این مورد خاص کرده، پایین بودن حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری و مزایای زیادی است که در قبال آن ارائه می‌دهد. افرادی که با ویزای سرمایه‌گذاری وارد کانادا می‌شوند، می‌توانند از روز اول همسر و فرزندان زیر 22 سال خود را همراه ببرند. اعضای خانواده نیز از روز اول اجازه کار دارند تا در مدت راه افتادن کامل کسب‌وکار، بتوانند به تأمین مخارج کمک کنند.

مدارک لازم برای سرمایه‌گذاری در کانادا

برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری باید مدارک مورد نیاز را آماده کرده و همراه با درخواست خود، برای دفتر مهاجرت کانادا ارسال کنید. یادتان باشد که در بیشتر موارد، علت ریجکت شدن پرونده‌های درخواست مهاجرت، نقص مدارک است و سفارت هم این موضوع را به اطلاع شما نمی‌رساند.

بنابراین ضروری است حتماً طی مشورت با یک وکیل مهاجرتی خبره، نسبت به کامل بودن مدارک از قبل اطمینان حاصل کنید و بدون هیچ‌گونه نقص یا کمبودی، آن‌ها را برای سفارت بفرستید.

به‌صورت کلی، مهم‌ترین مدارکی که برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری به آن‌ها نیاز دارید عبارت‌اند از:

  1. مدارک مربوط به اثبات دارایی خالص: اسناد بانکی، صورت سبدهای سرمایه‌گذاری، سند یا اجاره‌نامه املاک و سوابق مالی.
  2. مدارک مربوط به سابقه کار: سوابق مالیاتی، فیش‌های حقوقی، توصیه‌نامه‌های رسمی از کارفرمایان سابق.
  3. مدارک صندوق‌های سرمایه‌گذاری:مدارکی که نشان می‌دهند شما از وجوه لازم برای سرمایه‌گذاری برخوردار هستید.
  4. بیزینس پلن: یک طرح تجاری دقیق که نشان می‌دهد برنامه شما برای کسب‌وکار در کانادا و تأثیر اقتصادی مثبتی که می‌توانید روی بازار این کشور بگذارید، چیست.
  5. نامه تمکن مالی: مدارکی که نشان دهند شما توان کافی برای برآمدن از پس هزینه‌های زندگی حداقل یک تا دو سال اول را دارید.
  6. مدارک هویتی: مانند پاسپورتی که حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد و شناسنامه‌های ترجمه‌شده.
  7. گواهی سلامت پزشکی خود و اعضای خانواده
  8. گواهی عدم سوءپیشینه
  9. تکمیل فرم‌های درخواست ویزای سرمایه‌گذاری کانادا
  10. مدارکی مبنی بر جدیت در سرمایه‌گذاری: اجاره کردن ملک کسب‌وکار از قبل، بستن قرارداد خرید سهام یک کسب‌وکار کانادا یا به‌طور کلی آماده‌سازی یک سری مقدمات، جدیت شما را در سرمایه‌گذاری ثابت می‌کند و شانس شما برای دریافت ویزا را بالاتر می‌برد.

مدت زمان گرفتن ویزای سرمایه‌گذاری کانادا

هموار و مناسب بودن شرایط مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری باعث شده تا شمار زیادی از مهاجران خارجی، هر ساله متقاضی استفاده از این روش باشند. به همین خاطر، ضروری است با دقت زیادی فرآیند ثبت درخواست را انجام دهید و ارزش‌های افزوده متعددی در پرونده خود قرار دهید تا شانس شما برای گرفتن ویزا افزایش پیدا کند.

کسانی که از قبل مقدمات خرید یا راه‌اندازی کسب و کار را فراهم کرده‌اند، معمولاً بهتر و سریع‌تر می‌توانند ویزای سرمایه‌گذاری کانادا را بگیرند.

مدت زمان اخذ این ویزا نیز بسته به نوع آن و شرایط شما می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، اخذ ویزای خوداشتغالی می‌تواند ۲۳ ماه به طول بیانجامد، در حالی که گرفتن ویزای استارتاپ کانادا ممکن است ۲۴ تا ۳۶ ماه طول بکشد. مدت زمان گرفتن ویزای کارآفرینی کانادا نیز بسته به ایالت مورد نظر، می‌تواند ۶ ماه تا ۲ سال زمان ببرد.

انواع سرمایه‌گذاری در کانادا

کانادا برنامه‌های مختلفی را در قالب روش‌های اعطای ویزای سرمایه‌گذاری طراحی کرده است. به‌طور کلی، سرمایه‌گذاری برای اخذ ویزای کانادا به 9 نوع تقسیم‌بندی می‌شود که عبارتند از:

  1. راه‌اندازی استارتاپ
  2. راه‌اندازی یک کسب و کار
  3. خرید یک بیزینس فعال
  4. خرید فرانچایز
  5. خرید ملک
  6. سرمایه‌گذاری استانی
  7. خرید اوراق قرضه
  8. خوداشتغالی
  9. کار-شرکت

در ادامه، توضیحات کاملی در خصوص هر یک از این روش‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهیم.

سرمایه‌گذاری در کانادا از طریق استارتاپ و نوآفرینی

برای اخذ ویزای کانادا از طریق سرمایه‌گذاری روی استارتاپ، باید یک طرح تجاری نو و خلاقانه داشته باشید. اصولاً ذات استارتاپ‌ها به معنی کسب و کارهایی نوین با ایده‌های نوآورانه و جدید است که اغلب هم در زمینه تکنولوژی هستند.

افرادی که می‌خواهند از طریق استارتاپ ویزا به کانادا مهاجرت کنند، باید یک طرح تجاری قوی و توجیه‌پذیر آماده کرده و به مؤسسه‌ها یا سازمان‌های مورد تأیید کانادایی ارائه کنند. این سازمان‌ها که موسوم به “انجل اینوستور” بوده و نقش حامی را برای کسب و کارهای استارتاپی دارند، در صورت تأیید بیزنس پلن شما، به فراخور پتانسیل آن، یک بودجه مشخص برای سرمایه‌گذاری تعیین می‌کنند و یک نامه حمایتی رسمی برای شما صادر می‌نمایند.

با استناد به این نامه حمایتی و پذیرش مسئولیت راه‌اندازی استارتاپ شما توسط سازمان مربوطه، می‌توانید ویزای ورود به کانادا را برای خود و دیگر اعضای تیم استارتاپی (حداکثر ۵ نفر) همراه با اعضای خانواده آن‌ها بگیرید.

دولت کانادا تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۵ بودجه سازمان‌های حمایتی را تا ۳ برابر افزایش دهد و تسهیلاتی را در قوانین ویزای استارتاپ این کشور اعمال کند که از جمله آن‌ها می‌توان به تبدیل استارتاپ ویزای کانادا از بسته به باز و افزایش مدت زمان اعتبار آن اشاره کرد.

به این ترتیب، برخلاف گذشته، افرادی که با ویزای استارتاپ وارد کانادا می‌شوند علاوه بر کسب و کار خود، می‌توانند همزمان (متناسب با مهارت‌ها) در سمت‌های شغلی دیگر هم فعالیت کرده و اقدام به کسب درآمد کنند. همچنین مدت زمان اعتبار ویزای آن‌ها از ۱ به ۳ سال افزایش پیدا خواهد کرد.

برای اینکه بتوانید ویزای استارتاپ کانادا را بگیرید، به سرمایه اولیه نیازی ندارید، بلکه کافی است نامه تمکن مالی و مدرک زبان (حداقل آیلتس ۵) را ارائه نمایید. مهم‌ترین کلید موفقیت در اخذ این ویزا، ارائه یک بیزینس پلن جذاب، شفاف، قوی و قانع‌کننده است.

این روش برای افرادی که مایلند با سرمایه اولیه کم به کانادا مهاجرت کنند، مناسب است.

سرمایه‌گذاری در کانادا از طریق خرید ملک

بازار بین‌المللی ملک در کشور کانادا جوان بوده و فرصت‌های رشد بسیار خوبی دارد. بنابراین اگر این بازار را هدف سرمایه‌گذاری‌های طولانی‌مدت خود قرار دهید، می‌توانید به سودهای قابل توجهی دست پیدا کنید.

با این وجود باید بدانید که دولت کانادا به سرمایه‌گذاری‌های غیرفعال ویزا اعطا نمی‌کند. به عبارت دیگر، با خریدن املاک یا مستغلات در کانادا نمی‌توانید ویزا یا اقامت دائمی این کشور را به دست بیاورید.

با این وجود، بسیاری از افرادی که با سرمایه‌گذاری روی کسب و کارهای کانادایی ویزای ورود به این کشور را می‌گیرند، از تمکن مالی کافی برای خرید ملک در لحظه ورود برخوردار هستند و مایلند برای راحتی بیشتر، قبل از ورود، خانه خود را خریداری کرده باشند و مستقیماً بعد از پیاده شدن از هواپیما، به منزل شخصی خودشان بروند.

شما می‌توانید از طریق یک وکیل مهاجرتی، از داخل ایران ملک خود را در کانادا خریداری کنید. این فرآیند بین ۳۰ تا ۹۰ روز به طول می‌انجامد. نکته مهمی که در این خصوص باید به یاد داشته باشید این است که کانادا از افرادی که کارت شهروندی این کشور را ندارند، هنگام فروش ملک، ۲۵ درصد ارزش آن مالیات دریافت می‌کند.

سرمایه‌گذاری استانی کانادا

کانادا کشوری است که به صورت ایالتی اداره شده و گرچه یک دولت مرکزی و فدرال دارد، اما هرکدام از استان‌های آن قوانین خاص خودشان را پیاده‌سازی می‌کنند. این موضوع باعث شده تا برنامه‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری در هر استان، شرایط متفاوتی با استان دیگر داشته باشد.

مبلغ مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در استان‌های دورافتاده‌تر و شهرهای کوچک‌تر، پایین‌تر خواهد بود، اما به همان نسبت هرچقدر شهر مورد نظر شما برای مهاجرت، بزرگ‌تر و مهم‌تر باشد، حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری در آن نیز افزایش پیدا می‌کند. به عنوان مثال، شهرهای تورنتو، ونکوور و استان کبک گران‌ترین شهرهای کانادا برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند و ممکن است بر اساس بیزنس پلن شما، بیش از ۱ میلیون دلار نیز سرمایه اولیه از شما طلب کنند.

به همین خاطر توصیه می‌کنیم اگر قصد مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری را دارید، حتماً شهرهای کوچک‌تر شروع کنید و بعد از دریافت اقامت دائم، به فکر زندگی در تورنتو یا ونکوور باشید.

شرایط سنی، مدرک تحصیلی و سطح زبان نیز در هر برنامه استانی با دیگری تفاوت می‌کند. با این وجود، معمولاً با مدرک فوق‌دیپلم، سن بین ۳۵ تا ۵۵ سال و مهارت‌های زبان انگلیسی در سطح CLB 5 می‌توانید ویزای سرمایه‌گذاری کانادا را دریافت کنید. در خصوص سابقه کاری نیز تقریباً همه برنامه‌های استانی از شما انتظار دارند حداقل ۲ سال سابقه کار مدیریتی تمام وقت طی ۵ سال گذشته داشته باشید.

سرمایه‌گذاری در کانادا از طریق خرید اوراق قرضه دولتی

شما می‌توانید از طریق خرید اوراق قرضه دولتی نیز ویزای سرمایه‌گذاری کانادا را دریافت کنید. امکان خرید این اوراق هم مستقیماً از طریق بورس اوراق بهادار کانادا (TSX) و بورس ملی کانادا (CSE) وجود دارد و هم از طریق صندوق‌های مبادله ارزی یا سپرده‌گذاری آمریکایی (ETF).

گرچه با خرید اوراق قرضه دولتی می‌توان ویزای این کشور را دریافت کرد، اما دولت کانادا از سال ۲۰۱۷ محدودیت‌های زیادی در این زمینه ایجاد کرده و اوراق قرضه را از دسترس بسیاری از اتباع کشورهای دیگر خارج نموده است. از این رو شانس موفقیت در اخذ ویزای کانادا از این طریق بسیار پایین است و بهتر است از روش‌های دیگر استفاده کنید.

خرید فرانچایز در کانادا

خرید فرانچایز یکی از بهترین روش‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری در کانادا به شمار می‌رود، زیرا باعث می‌شود که کار خود را در این کشور از صفر شروع نکنید.

خرید فرانچایز همان چیزی است که ما در ایران به نام گرفتن نمایندگی می‌شناسیم. به این صورت که شما به جای راه‌اندازی یک کسب‌وکار تازه و ساختن یک برند جدید از نو، با یکی از برندهای مشهور در کانادا قرارداد می‌بندید و یک شعبه جدید از آن تأسیس می‌کنید. به عنوان مثال، یک شعبه جدید از فست‌فودهای مک‌دونالد راه‌اندازی می‌کنید.

با این کار، در وهله اول، شرکت مادر تمام سازوکارهایی که باید رعایت کنید را در قالب یک کتابچه راهنما در اختیار شما قرار می‌دهد. این موارد الزاماتی هستند که برای حفظ اعتبار آن برند باید رعایت کنید. بنابراین نیازی به آزمون و خطا نخواهد بود و می‌توانید بر اساس یک دفترچه راهنمای کارآمد، کسب‌وکار خود را آغاز کنید.

از طرف دیگر، پایگاه مشتریان شما تضمین شده خواهد بود، زیرا مردم نه به اعتبار شخص یا فروشگاه شما، بلکه به اعتبار شرکت مادر (در این مثال مک‌دونالد) به رستوران شما مراجعه می‌کنند. در نتیجه، نیازی به هزینه زیاد بابت تبلیغات و خاک‌خوری طولانی‌مدت نخواهد بود.

برنامه‌های مهاجرت کارآفرینی از طریق خرید فرانچایز، یکی از جذاب‌ترین پلن‌های اخذ ویزای کانادا محسوب می‌شوند که می‌توانند در مدت‌زمان کوتاهی، درآمد شما را نیز تأمین نمایند. با این وجود، در هنگام انتخاب یک فرانچایز برای عقد قرارداد نمایندگی، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • مطمئن شوید که از مهارت‌های لازم برای اداره چنین کسب‌وکاری برخوردار هستید و به آن علاقه دارید.
  • با سایر صاحب‌امتیازان این برند مشورت کنید و از تجربه آنان مطلع شوید.
  • قبل از انتخاب یک مورد قطعی، حتماً چند فرانچایز را در همان حوزه کاری بررسی کنید.
  • شهرت و اعتبار برند فرانچایز را مورد بررسی قرار دهید.
  • حتماً از قبل با یک وکیل مهاجرتی و یک مشاور مالی کانادایی مشورت کنید.

همچنین بخوانید: مهاجرت کاری به کانادا 2024

راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا

رایج‌ترین راه برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید یا همان ثبت شرکت است. بیشتر افرادی که قصد مهاجرت سرمایه‌گذاری به کانادا را داشته و از سابقه مدیریتی خوبی برخوردارند، ترجیح می‌دهند یک کسب‌وکار در این کشور راه‌اندازی کنند.

دولت کانادا به سرمایه‌گذاران خارجی که قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید در این کشور و کارآفرینی دارند، ویزای اقامت دائمی اعطا می‌کند و به آنان اجازه همراه آوردن همسر و فرزندان زیر 22 سال را نیز می‌دهد.

برای کسب ویزای کانادا از طریق راه‌اندازی یک بیزینس جدید، در وهله اول باید بتوانید با استناد به یک طرح تجاری قوی، کارشناسان دفتر مهاجرت کانادا را متقاعد کنید که کسب‌وکار موردنظر شما برای اقتصاد این کشور مفید است. فوایدی که بیزینس شما می‌تواند برای اقتصاد این کشور داشته باشد، اغلب زیرمجموعه مزایای فرهنگی، کارآفرینی برای نیروهای کار ساکن کانادا، یا وارد کردن یک فناوری جدید به این کشور و غیره دسته‌بندی می‌شود. شما باید بتوانید مزایای کسب‌وکار خود را به کارشناسان اثبات کنید.

نکته کلیدی دوم، در اختیار داشتن سرمایه شخصی مورد نیاز برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار تازه است. در کانادا، بسته به شهر و استان و نوع بیزینس، به حداقل 50 تا 200 هزار دلار کانادا سرمایه اولیه خالص نیاز دارید. علاوه بر این مبلغ، باید بین 400 تا 800 هزار دلار کانادا نیز پشتوانه مالی برای تأمین مخارج زندگی خود در یکی دو سال اولیه داشته باشید.

در برخی از شهرهای این کشور، حداقل سرمایه خالص می‌تواند تا 1.2 میلیون دلار هم برآورد شود!

پروسه اخذ ویزای کانادا از طریق سرمایه‌گذاری با راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید، بین 6 ماه تا یک سال به طول می‌انجامد و پیش‌نیازهای خاص خودش را دارد. برداشتن گام‌های اولیه و ثبت پیش‌قراردادهای رسمی، همچنین می‌تواند جدیت شما در سرمایه‌گذاری را بیشتر به کارشناسان دفتر مهاجرت کانادا ثابت کند و شانس شما برای اخذ ویزا را بالا ببرد.

برای مهاجرت به کانادا از این طریق باید حداقل 2 سال سابقه کار مدیریتی مرتبط طی 5 سال گذشته داشته باشید و مهارت‌های زبان انگلیسی شما حداقل در سطح آیلتس جنرال 5 باشد. گرچه حداقل مدرک مورد نیاز در این برنامه مهاجرتی فوق دیپلم است، اما برای برخی کسب‌وکارها، داشتن مدرک تحصیلی بالاتر می‌تواند امتیاز بیشتری به پرونده شما اضافه کند.

سرمایه‌گذاری در کانادا از طریق خرید کسب و کار

برای داشتن یک بیزینس در کانادا و مهاجرت از طریق آن، حتماً لازم نیست کسب‌وکاری را از صفر راه‌اندازی کنید یا یک فرانچایز بخرید، بلکه می‌توانید کل یا بخش عمده سهام یک شرکت فعال را خریداری کنید.

در این روش، شما به جای خرید یا اجاره ملک، خریداری تجهیزات، بازاریابی از صفر و جذب مشتری و غیره، یک کسب‌وکار فعال در کانادا را پیدا می‌کنید و سهام آن را خریداری می‌نمایید. گرچه بهتر است 100% سهام کسب‌وکار مورد نظر را به نام خودتان خریداری کنید اما با داشتن حداقل 51% از سهام یک شرکت نیز می‌توانید به ویزای کانادا دست پیدا کنید.

البته سرمایه‌گذاری روی یک کسب‌وکار فعال در کانادا می‌تواند پیچیدگی‌های خاص خودش را داشته باشد، با این وجود رساندن آن به سوددهی بسیار راحت‌تر از راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید است.

گرچه خرید یک بیزینس فعال از نظر کار و درآمد ساده‌تر است، اما ممکن است هزینه‌های بیشتری نسبت به راه‌اندازی یک کسب‌وکار از صفر داشته باشد. با این کار، شما باید به صورت جداگانه هزینه تمام تجهیزات موجود در آن شرکت را بپردازید، حق برند را پرداخت نمایید و پرداخت حقوق کارکنان حاضر در مجموعه را برعهده بگیرید. با این وجود، فرصت‌های درآمدزایی این روش بسیار بیشتر بوده و امکان کسب درآمد سریع، برای جبران این هزینه‌ها را فراهم می‌کند.

مهم‌ترین مواردی که باید در این روش مهاجرتی مد نظر قرار دهید عبارتند از:

  • داشتن یک بیزنس پلن قوی: برای اینکه آفیسرهای اداره مهاجرت را مجاب کنید تا درخواست ویزای شما را تأیید کنند، باید یک طرح تجاری قدرتمند داشته باشید و پلن‌های مالی و درآمدزایی خود را با دقت مشخص کنید.
  • تحقیق در مورد کسب‌وکار: حتماً باید در مورد کسب‌وکاری که قصد خرید آن را دارید تحقیق کنید و صحت ادعاهای آن را بسنجید. استخدام یک کارشناس مالی برای بررسی دقیق بیزینس موردنظر و ارائه یک گزارش دقیق برای تضمین امنیت سرمایه‌گذاری ضروری خواهد بود.
  • تأمین مالی: داشتن سرمایه کافی برای اخذ ویزای کانادا از این طریق ضرور است، بنابراین باید همیشه مدارک مربوط به سرمایه خالص، تمکن مالی و سرمایه ناخالص خود را آماده داشته باشید تا در صورت نیاز، به سرعت ارائه دهید.
  • ارائه قرارداد خرید: عقد قرارداد خرید کسب‌وکار و مشخص شدن نوع همکاری، پیش از ارسال درخواست ویزای سرمایه‌گذاری ضروری است. مدارک اثبات کننده خرید بیزینس مهم‌ترین مدرکی است که مورد بررسی کارشناسان دفتر مهاجرت قرار می‌گیرد.
  • تأمین مدارک حقوقی لازم: مدارک حقوقی شما اعم از اسناد مالکیت، مدارک مربوط به مالیات، مدارک مورد نیاز مهاجرتی (تحصیلی، سابقه کار و غیره) باید کامل باشند و بدون نقص در اختیار سفارت قرار بگیرند.

سرمایه‌گذاری در کانادا از طریق خوداشتغالی

برخلاف تصور خیلی از افراد، خوداشتغالی نیز یکی از زیرمجموعه‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری به کانادا محسوب می‌شود. در این روش، با توجه به امتیازی که با در نظر گرفتن پارامترهایی همچون سن، مهارت زبان، مدرک تحصیلی، نوع تخصص و سابقه کاری تخصیص پیدا می‌کند، می‌توانید ویزای خوداشتغالی کانادا را دریافت کنید.

ویزای خوداشتغالی کانادا برنامه‌ای است که اغلب توسط دولت فدرال این کشور برگزار می‌شود و بیشتر مخصوص متخصصان یکی از حوزه‌های کشاورزی، هنر و ورزش است.

با این وجود، معیارهای لازم برای اعطای ویزای خوداشتغالی در استان کبک متفاوت از دولت فدرال بوده و پارامترهای دیگری را برای ارزیابی شرایط متقاضی در نظر می‌گیرد.

افرادی که از این طریق ویزای کانادا را می‌گیرند، می‌توانند با کمترین سرمایه اولیه و تنها با اتکا به تمکن مالی، اقامت دائمی کانادا را دریافت کرده و در زمینه تخصصی خود مشغول به فعالیت شوند. توجه داشته باشید که در این روش هیچ مزایایی شامل حال شما نخواهد شد.

ویزای کار-شرکت در کانادا

کار-شرکت یکی از ارزان‌ترین و سریع‌ترین روش‌های مهاجرت سرمایه‌گذاری به کانادا است. در این روش، متقاضی یک کسب و کار فعال در ایران دارد و نسبت به تأسیس یک کسب و کار مرتبط و وابسته در کانادا اقدام می‌نماید. افرادی که از این طریق اقدام می‌کنند، باید حداقل به مدت یک سال صاحب یک کسب و کار باشند یا یک پوزیشن مدیریتی در آن داشته باشند.

شرط پذیرش نیز این است که کسب و کار متقاضی در ایران فعال باشد و گردش مالی داشته باشد و کسب و کار کانادایی نیز ارتباط مستقیمی با آن داشته باشد و مانند یک شعبه خارجی فعالیت کند. افرادی که از این طریق در کانادا سرمایه‌گذاری می‌کنند، نه‌تنها برای خود و اعضای خانواده ویزا می‌گیرند، بلکه بعدها امکان انتقال نیروهای کار دیگر و گرفتن ویزا برای آنان را نیز خواهند داشت.

کسانی که از روش کار-شرکت برای مهاجرت به کانادا اقدام می‌کنند، اقامت 5 تا 7 ساله این کشور را دریافت کرده و در این فرصت می‌توانند با تبدیل ویزای خود به یکی از برنامه‌های مهاجرت کاری (مانند اکسپرس اینتری یا برنامه‌های مهاجرت استانی)، اقامت دائمی این کشور را بگیرند.

مهم‌ترین مزیت این روش این است که به سرمایه اندکی نیاز دارد (حدود 50 تا 100 هزار دلار کانادا) و داشتن مدرک زبان در آن الزامی نیست.

کمترین مبلغ سرمایه‌گذاری در کانادا

کانادا اصولاً جزو کشورهایی است که با کمترین مبالغ، می‌توانید در آن سرمایه‌گذاری کرده و اقامت دائمی بگیرید. در حالی که حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری در کشورهایی مانند آمریکا از 1 میلیون دلار شروع می‌شود، کانادا حتی با 50 هزار دلار کانادا نیز می‌تواند به شما ویزا و اقامت دائمی دهد.

کمترین مبلغ سرمایه‌گذاری در کانادا بسته به نوع سرمایه‌گذاری و استان و شهر مورد نظر شما متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، در روش ویزای استارتاپ، کمترین سرمایه اولیه لازم برای شروع کار، حداقل 75 هزار دلار کانادا خواهد بود. این در حالی است که در برخی شهرهای استان انتاریو، می‌توانید با سرمایه‌ای بالغ بر 50 هزار دلار کانادا نیز یک کسب و کار را راه‌اندازی کنید و اقامت دائمی خود را بگیرید.

از طرف دیگر، استان بریتیش کلمبیا با ایجاد طرح مهاجرت 100 هزار دلاری (کانادا) تلاش کرده تا جذابیت‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاران خارجی ایجاد کند و با همین مبلغ اقامت دائمی کانادا را اعطا کند. برای اینکه ببینید حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری چقدر است، باید استان و طرح‌های تجاری خود را مورد بررسی قرار دهید.

با این وجود، در جدول زیر، به صورت کلی به حداقل مبالغی که می‌توان با سرمایه‌گذاری در هر استان کانادا، ویزای این کشور را به دست آورد، اشاره می‌کنیم:

نام استان حداقل تمکن مالی

(برای تأمین هزینه زندگی)

حداقل سرمایه خالص

(مبلغی که باید تماماً برای کسب  کار خرج شود)

آلبرتا 500 هزار دلار کانادا 300 هزار دلار کانادا
ساسکاچوان 550 هزار دلار کانادا 300 هزار دلار کانادا

(200 هزار دلار کانادا برای شهرهای کوچک)

آنتاریو 400 هزار دلار کانادا

(تورنتو 800 هزار دلار کانادا)

200 هزار دلار کانادا

(تورنتو 600 هزار دلار کانادا)

بریتیش کلمبیا 600 هزار دلار کانادا

(شهرهای کوچک 300 هزار دلار کانادا)

200 هزار دلار کانادا

(شهرهای کوچک 100 هزار دلار کانادا)

کبک 2 میلیون دلار کانادا 1.2 میلیون دلار کانادا
جزیره پرنس ادوارد 600 هزار دلار کانادا 150 هزار دلار کانادا
منیتوبا 500 هزار دلار کانادا 250 هزار دلار کانادا

(150 هزار دلار کانادا برای شهرهای کوچک)

نوا اسکوشیا 600 هزار دلار کانادا 150 هزار دلار کانادا
نیو برانزویک 500 هزار دلار کانادا 150 هزار دلار کانادا
نیو فاندلند و لابرادور 500 هزار دلار کانادا 200 هزار دلار کانادا

 

بهترین سرمایه‌گذاری در کانادا

برای اینکه بتوانید علاوه بر اخذ ویزا، سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌ای در کانادا داشته باشید و بتوانید در آینده از آن واقعاً کسب درآمد کنید، بهتر است در یکی از حوزه‌های زیر سرمایه‌گذاری نمایید. صنایعی که به آن‌ها اشاره می‌کنیم، نمودارهای رو به رشدی دارند و می‌توانند در آینده‌ای نزدیک سوددهی قابل توجهی برای شما داشته باشند:

  • آی‌تی و فناوری اطلاعات – مانند شرکت‌های نرم‌افزاری، هوش مصنوعی و امنیت سایبری و غیره
  • تجهیزات پزشکی – تولید و فروش جدیدترین تکنولوژی‌های صنعت پزشکی
  • صنعت خوراک – راه‌اندازی رستوران، تولیدی فرآورده‌های غذایی و نوشیدنی
  • انرژی پاک – سرمایه‌گذاری در شرکت‌های فعال در حوزه انرژی خورشیدی، بادی و هیدروالکتریک
  • تجارت الکترونیک – راه‌اندازی فروشگاه‌های آنلاین، صرافی‌های ارز دیجیتال و غیره
  • فضای سبز – صنعت بازیافت، تولید محصولات سبز، شرکت‌های فعال در حوزه حفاظت از محیط زیست
  • توسعه ویدئوگیم – شرکت‌های طراحی و توسعه بازی‌های کامپیوتری
  • بهداشت و سلامت – ارائه خدمات مراقبتی و بهداشتی یا تولید لوازم پزشکی

کسب و کارهای مورد اشاره بازدهی مالی بسیار خوبی برای شما خواهند داشت و می‌توانند ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش دهند.

مزایای سرمایه‌گذاری در کانادا

سرمایه‌گذاری در کانادا چند مزیت مهم دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • روابط خوب کانادا با دیگر کشورهای جهان باعث شده تا این کشور بستر مناسبی برای توسعه تجارت جهانی و دسترسی به بهترین بازارهای دنیا باشد.
  • کارمزدهای دولتی و دستمزد نیروهای کار در کانادا به نسبت کشورهای دیگری همچون آمریکا پایین‌تر و به‌صرفه‌تر است.
  • حضور نیروهای کار ماهر که یا در دانشگاه‌های خود کانادا تربیت شده‌اند و به واسطه سیستم آموزشی خوب، مهارت بالایی دارند، یا بهترین نیروهای کار مهاجری هستند که توانسته‌اند ویزای این کشور را بگیرند.
  • سرمایه‌گذاری در کانادا یکی از امن‌ترین و بهترین راه‌ها برای گرفتن ویزا و اقامت دائمی این کشور محسوب می‌شود.
  • مبالغی که در کانادا سرمایه‌گذاری می‌شوند، هزینه نیستند بلکه به عنوان سرمایه می‌توانند آورده مالی مستقیم برای شما داشته باشند.
  • سرمایه‌گذاری سریع‌ترین راهی است که می‌تواند اقامت دائمی و حتی پاسپورت کانادا را برای شما به ارمغان بیاورد.
  • دولت و بانک‌های کانادا طرح‌های حمایتی (وام و تسهیلات) بسیار خوبی از سرمایه‌داران خارجی پیاده‌سازی کرده‌‌اند و می‌توانند در راه رسیدن به موفقیت تجاری در این کشور، حامی شما باشند.

همچنین بخوانید: برنامه‌های مهاجرت استانی کانادا (PNP) 2024

معایب سرمایه‌گذاری در کانادا

سرمایه‌گذاری در کانادا تماماً مزیت نیست و معایب خاص خودش را نیز دارد. گرچه این معایب هرگز به اندازه‌ای نیستند که شما را از سرمایه‌گذاری در این کشور دلسرد کنند، اما به هر حال باید مراقب آن‌ها باشید. بزرگ‌ترین معایب سرمایه‌گذاری در کانادا عبارتند از:

  • حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری در برخی از استان‌های کانادا واقعاً بالاست و بسیاری از افراد توان پرداخت آن را ندارند. به عنوان مثال، استان کبک حداقل 1 میلیون و 200 هزار دلار کانادا سرمایه اولیه از شما طلب می‌کند که حقیقتاً مبلغ زیادی است، ضمن اینکه بعد از 5 سال به شما اقامت دائمی می‌دهد؛ در حالی که شما می‌توانید با 100 هزار دلار در یکی از کشورهای حوزه اروپا سرمایه‌گذاری کرده و خیلی زودتر کارت اقامت دائمی آنجا را بگیرید!
  • کانادا فاصله بسیار زیادی با ایران و به صورت کلی کشورهای آسیایی دارد، از این رو رفت و آمد به آن دشوار بوده و دسترسی چندان خوبی به بازارهای پرپتانسیل آسیا ندارد.
  • فضای رقابتی در بازار کانادا بسیار شدید است و شرکت‌های زیادی مشغول به فعالیت در آن هستند. به همین خاطر، موفق شدن در میان این همه رقبای کهنه‌کار ممکن است چندان سریع و آسان نباشد.
  • کانادا گرچه مالیات بسیار کمتری نسبت به کشورهای دیگری همچون آمریکا دارد، اما در اجرای قوانین بسیار سخت‌گیر است و چنانچه دچار خطایی شوید (به ویژه در خصوص مالیات و پرداخت حقوق کارمندان)، ممکن است به دردسرهای زیادی بیفتید.

سخن آخر

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری یکی از بهترین روش‌هایی است که پیش روی شما وجود دارد. کانادا با سرمایه‌گذاری نه‌تنها راحت‌تر به شما ویزا می‌دهد بلکه فرصت‌های بسیار خوبی برای کسب سود و درآمد نیز در اختیار شما می‌گذارد. اقتصاد باثبات و پویا، دسترسی به بازارهای آزاد، نرخ مالیات پایین، حضور نیروی کار ماهر و ارزان و غیره باعث شده تا این کشور واقعاً فرصت‌های سرمایه‌گذاری بی‌نظیری داشته باشد.

در این مقاله تلاش کردیم تا به صورت جامع به موضوع مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری و انواع روش‌های آن بپردازیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

سوالات متداول

بهترین روش سرمایه‌گذاری در کانادا کدام است؟

معیارهای هر کس برای انتخاب بهترین روش متفاوت است اما با در نظر گرفتن مبلغ سرمایه اولیه مورد نیاز و سهولت در دریافت ویزا، بهترین روش‌ها به ترتیب کار-شرکت، استارتاپ و کارآفرینی هستند.

حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری در کانادا چقدر است؟

شما می‌توانید حداقل با 50 تا 100 هزار دلار کانادا در این کشور سرمایه‌گذاری کنید، هرچند توصیه می‌کنیم حداقل 150 هزار دلار سرمایه را تأمین کرده باشید.

آیا با خریدن زمین و ملک می‌توان اقامت کانادا را دریافت کرد؟

خیر، خرید ملک اقامت این کشور را برای شما به ارمغان نخواهد آورد.

محدودیت سن برای گرفتن ویزای سرمایه‌گذاری کانادا چقدر است؟

سقف مشخصی برای این موضوع وجود ندارد اما حداقل باید 18 (و در برخی استان‌ها 21) سال سن داشته باشید.

آیا می‌توانم در شرکت کانادایی پدرم مشغول به کار شوم و ویزا بگیرم؟

چنانچه یکی از والدین شما توانسته باشد یک شرکت فعال کانادایی تأسیس کند و گردش مالی داشته باشد، می‌تواند با فرستادن جاب آفر برای شما، ویزای کانادا را برایتان بگیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات صرافی حافظ

نظرات همراهان صرافی حافظ

آدرس ما:

شماره تماس دفتر:

نشانی ایمیل:

واتساپ کانادا:

واتساپ ایران: