مدیریت مالی در دوران بحران کانادا

مدیریت مالی در دوران بحران کانادا

دوران بحران اقتصادی می‌تواند برای هر کشوری چالش‌برانگیز باشد و کانادا نیز از این قاعده مستثنی نیست. اقتصاد کانادا به‌شدت به منابع طبیعی و تجارت بین‌المللی وابسته است و به همین دلیل در دوران بروز بحران‌های اقتصادی جهانی آسیب‌پذیر خواهد بود. از این رو، در پیش گرفتن سیاست‌های عملی در جهت مدیریت مالی صحیح، اهمیت […]

...

دوران بحران اقتصادی می‌تواند برای هر کشوری چالش‌برانگیز باشد و کانادا نیز از این قاعده مستثنی نیست. اقتصاد کانادا به‌شدت به منابع طبیعی و تجارت بین‌المللی وابسته است و به همین دلیل در دوران بروز بحران‌های اقتصادی جهانی آسیب‌پذیر خواهد بود. از این رو، در پیش گرفتن سیاست‌های عملی در جهت مدیریت مالی صحیح، اهمیت زیادی برای حفظ ثبات و پایداری این کشور دارد.

در سال‌های اخیر، عوامل مختلفی مانند رکود اقتصادی جهانی و پاندمی کووید-19، توان مدیریت مالی مسئولان کانادایی را به چالش کشیده‌اند. این موارد، در کنار نوسانات شدید بازارهای بین‌المللی، باعث شده تا دولت کانادا با مشکلات زیادی در حفظ ثبات ارزی و اقتصادی خود روبرو شود. اما این دولت تا چه اندازه در این زمینه موفق عمل کرده است؟

در این مقاله از صرافی حافظ قصد داریم به بررسی نحوه مدیریت مالی در دوران بحران کانادا بپردازیم و ببینیم که در شرایط بحرانی کنونی، آیا کانادا هنوز کشوری است که ارزش مهاجرت کردن دارد؟

تأثیر بحران‌های اقتصادی در کانادا

در طول تاریخ ثابت شده که بیشتر بحران‌های اقتصادی که گریبانگیر کانادا شده‌اند، ناشی از عوامل خارجی بوده‌اند، نه داخلی. به عنوان مثال می‌توان به رکود اقتصادی بزرگ سال 2008 که مستقیماً از آمریکا نشأت می‌گرفت و البته پاندمی ویروس کرونا در سال 2022 اشاره کرد.

سهم عمده درآمد کانادا ناشی از مبادلات بین‌المللی است. بنابراین در شرایطی که کشورهای خارجی دچار بحران اقتصادی می‌شوند، میزان فروش بیشتر شرکت‌های کانادایی نیز کاهش پیدا می‌کند. این کاهش فروش منجر به پایین آمدن درآمد شرکت‌ها شده و چاره‌ای جز کاهش حجم تولید و تعدیل نیرو برای آنها باقی نمی‌گذارد.

با تعدیل نیرو، افراد بیکار شده و طبیعتاً قدرت خرید خانوارها کاهش پیدا می‌کند. این موضوع نیز بر بازار مصرف داخلی تأثیر گذاشته و به تعدیل نیروهای بیشتر دامن می‌زند. از طرف دیگر، دولت کانادا موظف است هزینه‌های خدمات اجتماعی و حقوق بیکاری شهروندان خود را تأمین نماید و در نتیجه دچار کمبود منابع مالی می‌شود.

در چنین شرایطی که به نظر می‌رسد همه‌چیز به صورت زنجیروار به هم متصل است، دولت‌های فدرال و استانی در کانادا چگونه می‌توانند بحران اقتصادی را مدیریت کنند؟

استراتژی‌های مالی دولت در دوران بحران

دولت کانادا در دوران بحران‌های مالی به‌طور معمول از چندین استراتژی استفاده می‌کند تا اقتصاد کشور را پایدار نگه داشته و اثرات بحران را کاهش دهد:

کانادا با بحران‌های اقتصادی غریبه نیست و قبلاً هم با این مشکلات دست و پنجه نرم کرده است. این کشور با داشتن یک اقتصاد سالم و پویا، تاکنون عملکرد خوبی در زمینه مدیریت مالی و برطرف کردن چالش‌های بحران‌های اقتصادی اخیر داشته است.

دولت این کشور معمولاً در مواجهه با بحران‌ها و رکودهای اقتصادی کلان، چند سیاست و راهکار مشخص دارد و به خوبی آنها را به کار می‌بندد.

سیاست‌های مالی انبساطی

یکی از رایج‌ترین و اولین اقداماتی که دولت کانادا در مواجهه با بحران‌های اقتصادی انجام می‌دهد، در پیش گرفتن سیاست مالی انبساطی است. به موجب این سیاست، دولت به صورت خودخواسته اقدام به افزایش هزینه‌های خود کرده و از طرف دیگر میزان مالیات‌ها را کاهش می‌دهد.

دلیل این اقدام آن است که دولت از این طریق قدرت خرید مردم را همچنان بالا نگه داشته و با تنظیم میزان عرضه و تقاضا، از بروز تورم جلوگیری می‌کند. به عنوان مثال، در دوران کرونا، دولت کانادا مبلغی را با عنوان «هزینه اضطراری کانادا» (CERB) جهت تأمین مخارج افراد بیکار در نظر گرفت تا همچنان توان خرید کردن داشته باشند.

این کار علاوه بر اینکه باعث حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه می‌شود، زنجیره مصرف را زنده نگه می‌دارد و از کاهش سهم تولید و بیکاری بیشتر مردم جلوگیری می‌کند.

تنظیم نرخ بهره

بانک مرکزی کانادا نیز نقش مهمی در مدیریت مالی در بحران‌های اقتصادی دارد. این سازمان از کاهش نرخ بهره و تسهیلات کمّی (quantitative easing) به عنوان ابزارهایی استفاده می‌کند که برای تحریک رشد اقتصادی در دوران رکود به کار می‌روند. با کاهش نرخ بهره، وام گرفتن برای افراد و کسب‌وکارها آسان‌تر می‌شود و این امر خود به تحریک سرمایه‌گذاری و افزایش مصرف دامن می‌زند.

حمایت از بخش‌های آسیب‌پذیر

یکی از مهم‌ترین راهکارهای دولت کانادا برای مدیریت مالی در دوران بحران، حمایت از صنایع مادر و آسیب‌پذیر است. صنایعی مانند انرژی، تولید، حمل‌ونقل و خدمات به عنوان صنایع مادر، اغلب در دوران بحران‌های اقتصادی دچار افت شدیدی می‌شوند و برای تداوم بقای خود به کمک‌های دولتی نیاز پیدا می‌کنند.

کمک‌هایی که دولت به این مراکز می‌کند می‌تواند شامل معافیت‌های مالیاتی، پرداخت یارانه‌های مستقیم و ارائه وام‌های ارزان و کم‌بهره باشد.

استراتژی‌های مدیریت مالی برای شرکت‌ها

بزرگ‌ترین سهم را در اقتصاد کانادا، بخش خصوصی دارد، به همین دلیل تنها اقدامات دولتی برای مدیریت مالی در دوران بحران کانادا کارگشا نخواهد بود و شرکت‌های بخش خصوصی نیز باید راهکارهای ویژه‌ای را در پیش بگیرند. راهکارهایی که به آنها کمک می‌کند تا به خوبی با کاهش درآمدها و پایین آمدن تقاضا مقابله کنند.

مهم‌ترین واکنش‌هایی که شرکت‌های خصوصی کانادایی در دوران بحران اقتصادی از خود نشان می‌دهند، عبارتند از:

کاهش هزینه‌های عملیاتی

یکی از اولین اقداماتی که شرکت‌های کانادایی در دوران بحران اقتصادی انجام می‌دهند، کاهش هزینه‌های عملیاتی است. این راهکار شامل کاهش هزینه‌های تولید، مدیریت دقیق‌تر منابع و حذف هزینه‌های غیرضروری می‌شود.

البته برخی از شرکت‌ها مجبور می‌شوند تعداد کارکنان یا ساعات کاری را کم کنند تا بتوانند با تعدیل هزینه دستمزدها، در مواجهه با بحران همچنان سرپا باقی بمانند و تداوم فعالیت خود را حفظ کنند.

حفظ نقدینگی

کلید موفقیت مدیریت مالی در دوران بحران، حفظ نقدینگی است. شرکت‌های کانادایی در دوره رکود اقتصادی اطمینان حاصل می‌کنند که به منابع نقدی کافی دسترسی دارند و در صورت نیاز می‌توانند احتیاجات ضروری خود را تأمین نمایند.

حفظ نقدینگی توسط شرکت‌ها معمولاً از طریق مذاکره با بانک‌ها برای دریافت اعتبارات بیشتر، تنظیم مجدد شرایط بازپرداخت وام‌ها و تسهیلات و مدیریت دقیق موجودی کالا صورت می‌گیرد.

بازنگری در استراتژی‌های فروش و بازاریابی

حفظ بازار و مشتریان، در کنار افزایش سهم بازار با مشتریان جدید، به ویژه در دوران بحران اقتصادی بسیار ضروری است. در شرایطی که میزان تقاضا به خاطر مشکلات معیشتی پایین می‌آید، شرکت‌هایی که بتوانند سهم فروش خود را حفظ کرده یا حتی افزایش دهند، بیشترین شانس را برای بقا و سودآوری خواهند داشت.

به همین خاطر، یکی از اولین اقداماتی که شرکت‌های کانادایی در مواجهه با بحران‌های اقتصادی انجام می‌دهند، تنظیم مجدد سیاست‌های بازاریابی متناسب با شرایط جدید است. این شرکت‌ها با ارائه پیشنهادات جذاب قیمتی، ارائه تسهیلات خرید یا افزایش کیفیت و به‌طور کلی، تغییر رویکردهای تبلیغاتی، سعی در جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی دارند.

به عنوان مثال، شرکت‌هایی که در دوران کرونا هرچه سریع‌تر به بازار فروش آنلاین روی آوردند، توانستند به موفقیت بیشتری دست یابند، در حالی که کسب‌وکارهای دیگر با ضررهای هنگفت مواجه شدند.

نوآوری در فروش محصولات و خدمات

یکی دیگر از راه‌های مقابله شرکت‌های کانادایی با دوران بحران اقتصادی، ایجاد نوآوری و جذابیت بیشتر در خدمات و محصولات برای مشتریان است. با این روند، کسب‌وکارها تلاش می‌کنند تا بازارهای جدیدی برای خود ایجاد کرده و سهم بازار خویش را حفظ کنند.

استراتژی‌های مدیریت مالی فردی در دوران بحران اقتصادی کانادا

علاوه بر دولت و بخش خصوصی، مردم کانادا نیز در مدیریت مالی در دوران بحران اقتصادی نقش دارند. در شرایط رکود و بحران، مردم نیز باید در سبک زندگی خود تجدید نظر کنند تا بتوانند به بقای اقتصادی خود ادامه دهند.
به هر صورت، در این دوران سخت همیشه احتمال کاهش دستمزد و بیکاری وجود دارد و شهروندان باید آمادگی کاملی برای مواجهه با این شرایط داشته باشند.

در دوران بحران اقتصادی، شهروندان کانادایی واکنش‌های زیر را از خود نشان می‌دهند:

تهیه بودجه اضطراری بحران

در دوران بحران اقتصادی، این مسئله اهمیت زیادی دارد که هر خانواده یک بودجه مخصوص اضطراری برای آمادگی جهت رویارویی با هر شرایط احتمالی در نظر بگیرد. برای تأمین این پس‌انداز ضروری که بتوان با مبلغ آن حداقل برای چند ماه مخارج ضروری زندگی را تأمین کرد، باید به پس‌انداز روی بیاورید.

بنابراین اولین اقدام هر خانواده کانادایی در مواجهه با بحران، باید حذف هزینه‌های غیرضروری و تا جای ممکن پس‌انداز کردن پول باشد. این بودجه در صورت کاهش درآمد یا بیکاری می‌تواند نجات‌بخش شما و خانواده‌تان باشد.

کنترل بدهی‌ها

افراد و شهروندان کانادایی در دوران بحران باید شرایط مالی خود را به گونه‌ای تنظیم کنند تا میزان بدهی‌های خود را تا جای ممکن کاهش دهند. پرداخت اقساط وام‌ها و تسهیلات دولتی به اندازه کافی به شما فشار می‌آورد، بنابراین در دورانی که احتمال بیکاری یا کاهش درآمد همه را تهدید می‌کند، بهتر است خودتان را درگیر وام‌ها و بدهی‌های جدید نکنید.

همچنین در این شرایط خاص، شهروندان می‌توانند طی مذاکره با بانک‌ها، نرخ بهره وام‌های دریافت شده را پایین بیاورند یا مهلت تسویه را برای مدتی تمدید کنند تا فشار مالی بیشتری به آن‌ها وارد نشود.

درآمدهای چندگانه

یکی از بهترین راهکارهای خانواده‌های کانادایی برای مقابله با شرایط بحران اقتصادی، فعالیت در چند شغل مختلف است تا بتوانند از این طریق منابع درآمدی خود را تقسیم کنند. شهروندان می‌توانند متناسب با مهارت‌ها و توانایی‌های خود، مشاغل پاره‌وقت یا جانبی دیگری را به کار اصلی خود اضافه کنند تا در بروز هرگونه مشکل، کاملاً بیکار نشوند و بتوانند درآمد داشته باشند.این تنوع منابع درآمدی به پایداری مالی در دوران بحران اقتصادی کمک می‌کند.

سخن آخر

در دوران بحران اقتصادی، مدیریت مالی هوشمندانه از اهمیت بالایی برخوردار است. صرافی حافظ با ارائه خدمات مالی متنوع و مشاوره‌های تخصصی، می‌تواند به شما کمک کند تا منابع خود را بهینه کرده و در شرایط چالش‌برانگیز اقتصادی امنیت مالی خود را تقویت کنید. با اعتماد به صرافی حافظ، گام‌های مؤثری به سمت رشد و موفقیت بردارید.

سوالات متداول

آیا دوران بحران باعث افزایش هزینه‌های زندگی در کانادا شده است؟

بله، طبیعی است که بحران اقتصادی روی هزینه‌های زندگی اثر بگذارد. با این وجود، هزینه‌های زندگی در کانادا به نسبت خیلی از کشورها تغییر چندانی نکرده و بیشترین نوسان در بازار مسکن مشاهده شده است.

آیا در دوران بحران اقتصادی، کانادا همچنان کشور خوبی برای مهاجرت به شمار می‌رود؟

بله، کانادا با وجود مشکلات فراوان، همچنان شرایط مناسبی از نظر کیفیت زندگی و پایداری اقتصادی دارد.

آیا می‌توان در شرایط بحرانی به کانادا مهاجرت کرد؟

در دوران بحران اقتصادی که فرصت‌های شغلی کمتر است، ممکن است میزان پذیرش متقاضیان مهاجرت کاری چندان بالا نباشد، اما دولت این کشور اتفاقاً سهل‌گیری‌های بیشتری برای ورود سرمایه‌گذاران و کارآفرینان خارجی از خود نشان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات صرافی حافظ

نظرات همراهان صرافی حافظ

آدرس ما:

شماره تماس دفتر:

نشانی ایمیل:

واتساپ کانادا:

واتساپ ایران: